Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cristian Buican, nominalizat pentru Ministerul Transporturilor

• o altă variantă pe care liberalii o iau în calcul este Radu Stroe, actualul ministru al Internelor

NOMINALIZARE. Cristian Buican este una din variantele luate în calcul de liderii PNL, vâlceanul bucurându-se de susţinere la vârf în interiorul PNL. După ce Ovidiu Silaghi s-a retras din cursa pentru funcţia de ministru al Transporturilor, deoarece DNA a solicitat procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să sesizeze Camera Deputaţilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui, liberalii caută soluţii pentru Ministerul Transporturilor. Acolo domneşte interimatul după ce Relu Fenechiu a fost nevoit să demisioneze, fiind condamnat în primă instanţă în dosarul „Transformatorul”.

MAGDA POPESCU

[email protected]

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seara, ca PNL va transmite premierului o noua nominalizare pentru Ministerul Transporturilor “in cel mai scurt timp posibil”. Crin Antonescu a explicat ca zilele acestea vor avea loc consultări cu liderii PNL pe acest subiect, urmând ca, “în cel mai scurt timp posibil”, să se decidă în forul statutar nominalizarea pe care PNL o va transmite primului ministru Victor Ponta, pentru portofoliul Ministerului Transporturilor.

Cristian Buican este președintele filialei PNL Vâlcea, după ce în 2009 l-a învins la alegerile interne pe Emilian Frâncu, primarul suspendat din Râmnicu Vâlcea, aflat în arest preventiv pentru fapte de corupție. Este deputat în Colegiul Nord al județului Vâlcea, la al doilea mandat, în prezent ocupând funcția de secretar al Camerei Deputaților.

Liderul PNL Vâlcea a fost în cărți pentru Ministerul Turismului și Dezvoltării în guvernul Ponta II, însă la vremea respectivă a fost promovat colegul său Eduar Hellvig. ”Nu comentez nimic deocamdată. Sunt în Germania. Nominalizarea la această funcţie mi-ar putea aduce un dosar la DNA. Nu cred că au cu ce să mă acuze, dar asta nu mai este o problemă de care să se împiedice”, a declarat deputatul Buican.