Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CRISTIAN BUICAN: „Marţea neagră a rectificărilor bugetare”

„Rectificarea bugetară de marţi, 30 septembrie 2014, pe care guvernul Ponta a pregătit-o pentru România ne demonstrează, dacă mai era nevoie, lipsa de viziune şi incompetenţa crasă ce domnesc în Palatul Victoria, sub domnia ciumei roşii. Evident, aşa cum ne-a obişnuit deja, propaganda guvernamentală anunţă această rectificare ca fiind una pozitivă, chiar dacă orice persoană cu minime cunoştinţe economice îşi poate da seama singur că este nu numai o rectificare negativă, ci una care afectează perspectivele de dezvoltare a acestei ţări. În condiţiile în care datele INS şi ale Eurostat au confirmat faptul că suntem deja în recesiune tehnică, direcţiile acestei rectificări bugetare ne îndreaptă, cu paşi repezi, către o nouă criză economică.

În fapt, chiar dacă încearcă să ascundă acest lucru, Guvernul Ponta demonstrează prin această a doua rectificare bugetară negativă faptul că nu este interesat de domeniul educaţional şi sanitar din România, că nu este în stare să cheltuiască fondurile europene şi că toate, dar absolut toate deciziile guvernamentale sunt luate doar în sensul creşterii şanselor la prezidenţiale ale candidatului PSD. Ei amanetează dezvoltarea României doar pentru a câştiga alegerile, urmând ca din anul 2015 să introducă noi taxe şi impozite, care ne vor afecta pe toţi.

Chiar dacă nu o să vă vină să credeţi şi chiar dacă nu mai este în Guvern, responsabil pentru toată abrambureala asta a rectificărilor este Dan Şova, incompetentul dat afară din Guvern. El nu a fost în stare, să cheltuiască fondurile alocate, în special cele referitoare la asigurarea cofinanţărilor pentru construcţia de autostrăzi pe bani europeni. Din această cauză, în acest an, nu vom avea nici măcar 1 km de autostradă finalizat şi tot din această cauză am ratat orice şansă de a construi autostrăzi cu bani europeni pe exerciţiul financiar 2007-2013 al Uniunii Europene. Marea rectificare pozitivă a lui Victor Ponta reprezintă de fapt incompetenţa lui Şova de a cheltui alocările bugetare pentru cofinanţarea proiectelor europene în materie de construcţie de autostrăzi.

Chiar dacă, în principiu, sunt de acord cu creşterea alocărilor proiectelor administraţiilor publice locale, prin creşterea fondurilor şi alocărilor bugetare din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, nu pot să nu remarc faptul că în ultimii doi ani de zile acestea au fost mai mici decât cele de acum, când suntem în prag de campanie electorală şi când, migraţia aleşilor locali este permisă. Despre criterii obiective, predictibile şi transparente de alocare a acestor fonduri nici nu mai poate fi vorba, căci domnul Dragnea ne-a obişnuit deja cu modalitatea sa partinică şi strict politică de alocare a fondurilor de la ministerul pe care îl conduce. Îl atenţionez, şi de această dată, cu bună credinţă, de faptul că alocarea de fonduri către administraţiile publice locale şi judeţene ale căror conducători trec în barca puterii poate fi uşor încadrată în codul penal, la mită sau chiar şantaj.”