Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cristian Buican: „Dan Şova este cel mai mare mincinos”

Secretarul general al Camerei Deputaţilor cere demisia Ministrului pentru Mari Proiecte

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican cere demisia ministrului Dan Şova, acuzându-l pe acesta de minciună şi distrugerea viitorului judeţului Vâlcea. În data de 17 octombrie 2013 a fost publicat, pe site-ul Comisiei Europene, comunicatul de presă de lansare a noii strategii din domeniul infrastructurii transporturilor pe perioada 2014-2020 (TEN-T). Conform acestui document, România figurează cu două culoare de transport, unul Timişoara-Craiova-Bucureşti-Constanţa şi unul Arad-Braşov-Bucureşti-Constanţa. Prin prisma acestor noi informaţii, preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, doreşte să-l acuze public pe Ministrul Dan Şova de rea-voinţă şi minciună, cerându-i acestuia demisia din Guvernul României. Parlamentarul vâlcean i-a adresat două interpelări referitoare la finanţarea culoarului IV Pan-European, şi în special a tronsonului Sibiu–Piteşti, iar răspunsul Ministrului Delegat pentru Investiţii Străine şi Proiecte de Infrastructură a fost că acest culoar ce va traversa şi judeţul Vâlcea va fi finanţat din fonduri structurale.
10. Buican Dan Şova este cel mai mare mincinos2

Apel la revoltă parlamentară

Buican face apel la parlamentarii din Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa să se alieze pentru a încerca să schimbe această decizie ce va avea repercursiuni asupra dezvoltării acestor trei judeţe.„Dan Şova este cel mai mare mincinos. I-am adresat două interpelări şi de fiecare dată a spus că tronsonul Sibiu-Piteşti se va face din fonduri europene. Iată că în urma negocierilor cu reprezentanţii guvernului României, pe site-ul Comisiei Europene se anunţă traseele culoarelor de transport ce vor fi finanţate cu bani europeni şi tocmai de aceea îi cer public demisia. Dacă ar avea un dram de onoare, ar trebui să îşi dea demisia şi parlamentarii PSD, în frunte cu domnul doctor inginer Ion Cîlea. PSD şi-a asumat construcţia de autostrăzi din România, dar şi de această dată au lucrat împotriva intereselor judeţului Vâlcea. Eu cred că vor să distrugă judeţul pentru a-l transforma într-unul de asistaţi sociali. Bani pentru Transalpina nu doresc să dea, la Oltchim nu doresc să se implice, nu finanţează finalizarea pârtiei de la Obârşia Lotrului, iar acum au negociat cu Uniunea Europeană pentru modificarea traseului autostrăzii, iar toate aceste «realizări» poartă sigla PSD. Ei au premier, ei au ministru la dezvoltare, ei au ministru la construcţia de autostrăzi, ei au preşedinte de CJ. Să îşi dea demisia toţi sau să îşi asume distrugerea judeţului” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Costi Rădulescu pune cruce USL-ului în Vâlcea

După ieşirea lui Buican, colegul său de Cameră, deputatul Constantin Rădulescu (PSD) a înaintat către Victor Ponta şi Dan Şova o adresă în care a solicitat puncte de vedere şi clarificări cu privire la situaţiile evocate de Cristian Buican. ,, Din păcate, constat că USL-ul și-a consumat ultima zi de existență ca și alianță politică la nivelul judetului Vâlcea, având în vedere declarațiile domnului Cristian Buican, deputat și președinte al PNL Vâlcea.” afirmă deputatul PSD Constantin Rădulescu.