Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cristian Buican: „Dacă Ion Cîlea nu are bani pentru lanţuri, îl sponsorizez eu din salariul de deputat”

„Unde dragoste nu e, nimic nu e” – sunt versurile unui celebru cântec care ne vin în minte atunci când asistăm la războiul declaraţiilor între liderul PNL Vâlcea – Cristian Buican şi liderul PSD Vâlcea – Ion Cîlea. Liderul PNL nu pierde nici un prilej de a-l ironiza pe preşedintele PSD, susţinând că foarte multe acţiuni ale acestuia sunt sortite eşecului, ca şi cea iniţiată săptămâna trecută la Ministerul Economiei. Măcar, Ion Cîlea face ceva, atât cât poate, nu stă pe margine şi chibiţează. Munceşte, se agită, se duce la Bucureşti, negociază, discută, face chiar şi compromisuri, aratăndu-ne că îi pasă de soarta acestui judeţ. Oricum ar fi pesedistul Cîlea, e mai bun de o mie de ori decât un Buican îngâmfat, arogant, plin de el şi care dă impresia că deţine adevărul absolut. Modul cum înţelege să relaţioneze cu cei din jur, dar mai ales cu mass-media lasă de dorit.

Întâlniri inutile

„În legătură cu aceste întâlniri, eu vreau să fac unele precizări. Eu cred că unii lideri politici fac teatru şi spectacol în faţa presei şi a alegătorilor. Domnul preşedinte Cîlea, în ultimii doi-trei ani a organizat foarte multe întâlniri de acest tip, în care s-a arătat foarte îngrijorat de soarta angajaţilor de la Oltchim, de soarta Oltchimului, ameninţând chiar, atunci când era în opoziţie, că dacă primul-ministru nu va rezolva problema combinatului se va duce la Palatul Victoria cu lanţul în geantă şi se va lega de porţile acestei instituţii. Astăzi, spectacolul continuă, deşi la Oltchim nu s-a rezolvat nimic. De ce nu rezolvă domnul Cîlea, având în vedere că de data asta premierul nu mai este la un partid advers, adică la PDL, este chiar în propriul partid. Şi dacă nu are bani pentru lanţuri, pot să-l sponsorizez din salariul de deputat. Întâlnirea de la Ministerul Economiei nu a fost una tehnică, iar astfel de întâlniri nu sunt eficiente. A fost o întâlnire la care au fost parlamentarii de Vâlcea, cei doi conducători ai celor două judeţe în care Oltchim şi Arpechim îşi desfăşoară activitatea, sindicatele şi administratorul judiciar. A fost o întâlnire în care toată lumea şi-a exprimat disponibilitatea de a ajuta la salvarea Oltchimului. Fiecare a venit cu o observaţie şi o soluţie proprie, dar nu s-a luat nici o decizie. Astfel de întâlniri, după părerea mea, nu au nici o eficienţă”, a afirmat deputatul Buican.

Daniel Băviţă, victima jocurilor de culise ale arestatului Ion Mihăilă

Deputatul Cristian Buican a susţinut, la ultima sa conferinţă de presă, că artizanul schimbării directorului general al Hidroelectrica Vâlcea, Daniel Băviţă, este nimeni altul decât preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea. „A apucat domnul Cîlea cu ajutorul domnului Mihăilă să-l schimbe pe Băviţă de la Hidroelectrica. Săptămâna trecută, au pus la cale această schimbare” – a declarat Cristian Buican. Precizăm că vinerea trecută Daniel Băviţă, directorul general ala Hidroelectrica Vâlcea, a fost înlocuit din funcţie cu Constantin Târş, şef proiect la Hidrocentrala Lotru.

Totodată, Buican a explicat că nu este interesat nici de faptul că a fost schimbat directorul general de la Oltchim, după ce domnia sa şi colegii săi parlamentari au părăsit sala unde a avut loc întâlnirea cu ministrul Economiei: „Această atribuţie revine în totalitate Ministerului Economiei şi nu cred că, atât timp cât el este responsabil de soarta Oltchimului, nu trebuie să mă întrebe pe mine, pe domnul Cîlea sau pe altcineva cine să fie director la Oltchim. Pentru mine, important este ca privatizarea Oltchim să se facă cu un investitor strategic, care să fie capabil să susţină producţia integrată Oltchim-Arpechim şi să păstreze sau şi mai mult să mărească locurile de muncă de la această societate.”, a susţinut deputatul Cristian Buican.