Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Crin Antonescu i-a cerut demisia lui Ionel Blănculescu

Preşedintele PNL Crin Antonescu i-a cerut public demisia consilierului onorific al lui Victor Ponta, după ce acesta a afirmat că sporirea efectivelor americane de pe teritoriul românesc şi scutul anti-rachetă de la Deveselu fac din România „ţinta perfectă” pentru un atac militar.

„Nici prin cap nu-mi trece să contest dreptul la opinie a lui Blănculescu. Problema este că domnul Blănculescu deţine calitatea de consilier al premierului, iar din această perspectivă declaraţiile mi se pare extrem de grave. Cer premierului o reacţie tranşantă. Îi cer premierului să îl elibereze pe domnul Blănculescu din calitatea de consilier onorific al său. În caz contrar, consideră că îşi asumă aceste declaraţii”, a spus Crin Antonescu, citat de B1 Tv.

Pentagonul a anunţat că va trimite un nou distrugător în Marea Neagră, USS Donald Cook, şi 147 de puşcaşi marini în România. Anterior, ambasada SUA a cerut României să permită dislocarea unui număr suplimentar de 600 de soldaţi americani la baza Kogălniceanu.

„Scutul antirachetă de la Deveselu şi, acum, escaladarea înarmării ţării noastre, prin prezenta manevră americană, nu fac altceva decât să contribuie la desăvârşirea calităţii de ţintă perfectă pentru România, nelipsită de acum înainte din niciun plan de atac armat, de pe nicio harta militară. Am constatat că un sentiment de fericire a cuprins patria, la anunţul acestei veşti, de parcă SUA ar fi anunţat că în România vor fi desfăşurate 600 de noi proiecte economice, generatoare de locuri de muncă şi prosperitate, asezonate de echipamentele industriale aferente. Cred că ar trebui să fim mai responsabili, chiar dacă acceptăm această nouă desfăşurare de forţe militare, măcar să o facem în linişte şi cu regretul aferent escaladării cursei înarmării în zonă şi nu a celei economice, dătătoare de nivel de trai sporit”, a declarat Blănculescu.