Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Crin Antonescu ameninţă, din nou, demisia.

Crin Antonescu spune că demisionează dacă PNL obţine sub 20% din voturi la europarlamentare. De această dată, din funcţia de preşedinte al PNL. Crin Antonescu a reluat afirmaţia, într-o conferinţă de presă, la Rm. Vâlcea, spunând că va renunţa la funcţia de preşedinte al PNL dacă formaţiunea pe care o conduce va obţine sub 20% dintre voturi la alegerile europarlamentare. Liderul PNL a precizat că un astfel de rezultat va aduce şi alte schimbări majore în partid. Oficial, liberalii îşi propun să câştige 25% dintre voturile alegătorilor, ceea ce le-ar asigura opt locuri de europarlamentari.

Întrebat la ce s-a referit atunci când a declarat că va demisiona nu înainte de a-i schimba şi pe alţii, Antonescu a precizat: „M-am referit la cei care trebuie schimbaţi, cu responsabilităţi în această campanie. Noi asumăm fiecare nişte ţintă. O ţintă maximă, care nu este la fel în toate judeţele, însă este 25 % la nivel naţional, dar şi o ţintă minimă sub care… am plecat. Începând cu mine din fruntea partidului, apoi fiecare din fruntea organizaţiei. Domnul preşedinte de campanie contabilizează aceste lucruri”.

La întrebarea cât trebuie să obţină Cristian Buican ca să rămână în funcţia de preşedinte al PNL Vâlcea, Antonescu a răspuns cu o altă întrebare „Dvs. cât vreţi să-i dăm ca să-l schimbăm din funcţie? Un 45% merge? Să nu cumva să facă!” Apoi, Antonescu a precizat că nu poate dezvălui procentul impus lui Cristian Buican: „Sunt nişte cifre de uz intern. Dvs. ar trebui să vă mulţumiţi cu perspectiva demisiei mele” – a spus, ironic, Crin Antonescu.

Pus în faţa perspectivei de a rămâne fără câţiva dintre cei 42 de primari liberali vâlceni, care ar înclina acum către PSD, având şi adeziuni în alb la partidul lui Ponta, Cristian Buican a precizat: „Dacă ştiam că primarii noştri liberali din Vâlcea şi-au depus adeziuni la PSD, nu-mi asumam procentul care mi l-am asumat. Sunt convins că este o informaţie falsă. Vă spun însă că mi-am asumat să fiu primul judeţ din Oltenia la aceste alegeri, aşa cum am fost întotdeauna”.