Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Costi Rădulescu i-a făcut knock-out pe Grigorescu şi pe Lovin

DECIZIE. În urma votului secret din cadrul şedinţei social-democraţilor de la municipiu, Costi Rădulescu a adunat 31 de voturi, Remus Grigorescu un singur vot, în timp ce veteranul Dumitru Lovin nu a primit niciun vot. Procedurile nu s-au încheiat însă aici, pentru că urmează ca membrii Comitetului Executiv Judeţean al PSD Vâlcea să aibă ultimul cuvânt, în cadrul unei şedinţe ce va avea loc în perioada 1-5 octombrie 2012.

Cum actualii parlamentari PSD din Vâlcea îşi păstrează posturile, conform unei decizii luate de liderii centrali ai USL, social-democraţii vâlceni nu mai au decât un singur colegiu uninominal pe care să se lupte, cel din Rm. Vâlcea – Sud, iar în cursă s-au înscris trei potenţiali candidaţi: Remus Grigorescu, Dumitru Lovin şi Costi Rădulescu. Lucrurile au fost însă tranşate la sfârşitul săptămânii trecute, când membrii organizaţiei municipale a PSD Rm. Vâlcea au decis aproape în unanimitate să-l nominalizeze, ca reprezentant al lor, pe tânărul Costi Rădulescu.

„Nu mi se pare corect ca decizia să fie luată de colegii din Malaia sau Laloşu” – Gigi Matei

Preşedintele PSD Rm. Vâlcea, Gigi Matei, este de părere că voinţa organizaţiei municipale trebuie să fie respectată de membrii Comitetului Executiv Judeţean, întrucât greul în campania electorală îl vor duce pesediştii din Râmnic, cei ce vor fi şi responsabili de rezultat. Tocmai de aceea, Gigi Matei i-a şi avertizat pe colegii săi de la judeţ să nu se împotrivească deciziei organizaţiei municipale şi să ţină cont de ea, pentru că, altfel, este dispus să-şi dea demisia de la Primăria Râmnicului, din funcţia de viceprimar, şi să candideze chiar el. „Votul nostru de la municipiu s-a îndreptat către susţinerea lui Costi Rădulescu. Astfel, Organizaţia municipală a PSD îl propune pe Costi Rădulescu pentru Colegiul Uninominal Rm. Vâlcea – Sud şi sper să se ţină cont de acest lucru în Comitetul Executiv Judeţean. Spun acest lucru pentru că organizaţia municipală va fi direct responsabilă de rezultatele din acest colegiu. Suntem conştienţi că va fi o luptă grea şi avem o responsabilitate mare, dar consider că am ales cea mai bună variantă pentru acest colegiu. Avem argumente extrem de bune şi puternice în faţa colegilor de la Comitetul Executiv Judeţean şi sper ca propunerea noastră să fie luată în considerare. Nu mi se pare corect ca decizia finală să fie luată de colegii din Malaia sau Laloşu, pentru că ei nu răspund de campania electorală de aici” – ne-a declarat preşedintele PSD Rm. Vâlcea, Gigi Matei.

„Dacă colegii mei consideră că merit să fiu în Parlamentul României, voi fi desemnat” – Costi Rădulescu

Tânărul Costi Rădulescu are şanse foarte mari să fie desemnat şi de colegii săi de la judeţ candidat pentru Colegiul Uninominal Rm. Vâlcea – Sud. Alături de el sunt foarte mulţi primari PSD din Vâlcea, care cred că Rădulescu este pregătit politic să facă acest pas şi căruia îi recunosc meritele de a fi activ în toate campaniile electorale de până acum. Costi Rădulescu nu se bucură însă prematur şi aşteaptă decizia finală a colegilor din Comitetul Executiv Judeţean. „Pentru mine este o onoare să fiu propunerea colegilor mei de la organizaţia municipală a PSD, iar responsabilitatea este cu atât mai mare pentru mine, deoarece nu vreau să-i dezamăgesc. Voi face tot ceea ce îmi stă în putinţă să obţin un scor bun la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie. Asta pentru că îmi doresc din tot sufletul ca organizaţia municipală a PSD Rm. Vâlcea, prin Colegiul de Sud, să dea un deputat pentru USL. Bineînţeles, nominalizarea mea din partea organizaţiei municipale a fost doar o primă etapă, pentru că acum urmează să se voteze în cadrul Comitetului Executiv al PSD Vâlcea, iar acolo dacă colegii mei consideră că merit să fiu în Parlamentul României, voi fi desemnat, dacă nu, voi rămâne acelaşi tânăr politician care a fost prezent în stradă în toate campaniile electorale” – ne-a declarat Costi Rădulescu.

CLAUDIA STANCIU