Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cosmin Constantinescu: „E o nebunie ce se întâmplă acum la PDL”

Cosmin Constantinescu simte că a fost păcălit de actuala conducere a partidului

Consilierul municipal al PDL, Cosmin Constantinescu, crede că decizia de dizolvare a organizaţiei Râmnicu Vâlcea a fost total greşită: „E o nebunie ce se întâmplă la PDL. Organizaţia Judeţeană a dizolvat biroul politic al organizaţiei municipale. Sincer, eu nu am găsit acest termen în statutul partidului dar îi voi lăsa pe specialişti să se pronunţe asupra acestei decizii. Eu vreau să vorbesc mai bine despre relaţiile umane. Este dureros ca oameni pentru care ai muncit şi pe care i-ai propulsat în anumite funcţii să te pândească la colţ, să te decapiteze şi să spună că după ani de muncă partidul nu stă în astfel de oameni ca noi. Bine, când au avut nevoie de ajutorul nostră partidul avea nevoie de noi, între timp s-au răzgândit. Problema este că reuşisem să contruim o organizaţie puternică, în ciuda rezultatelor de la ultimul scrutin, cel europarlamentar. Am discutat cauzele acestui eşec, eu îl consider eşec. Mai aveam câteva lucruri de pus la punct şi cred că ne puteam bate cu şanse mari la alegerile parţiale care cu ssiguranţă o să fie. Acum lucrurile s-au schimbat pentru că organizaţia închegată a fost ejectată, o parte dintre oameni au plecat şla PSD. Nu ştiu cine va răspunde pentru acest lucru, e greu să îi aduci pe oameni înapoi. Au fost dezamăgiţi acesşti activişti de deciziile din ultima perioadă, de faptul că s-a renunţat la ei după ani de muncă. Nu mai avem acum prima şansă la alegerile parţiale, suntem dezbinaţi, la PDL se plătesc poliţe şi se acţionează doar în urma impulsurilor şi intereselor”

„Ne-au plecat oameni la PSD”

Fostul viceprimar spune că deja activişti ai partidului au plecat la PSD: „Nu aşteptam acele decizii deşi aveam semnale. Eu am considerat că este bine ca la alegerile interne să dăm Cezarului ce e al Cezarului şi seniorii să ne reprezinte la nivel de conducere judeţeană. Am crezut că vor face echipă cu noi, să muncim împreună. progresul unui partid depinde de omogenitatea echipei. Dumnealor au profitat poate de naivitatea noastră politică şi când au prins ocazia ne-au decapitat. Vor urma alegeri în 2016 şi de ce să scoată capul şi tinerii când senuorii încă nu s-au plictisit şi cred că mai au multe de spus, îşi doresc colegiile din Râmnicu Vâlcea care să-i propulseze în Parlament unde e cap şi bine. Am tot respectul depre ei dar eu credeam că după 20 de ani şi ceva de politică s-au gândit şi să lase ceva în loc.”

„Chiar nu ştiu, am văzut că actuala conducere interimară îi face curte deputatului Rădulescu după ce l-au umilit. Inclusiv preşedintele interimar organizaţiei l-a jignit pe fostul său preşedinte în cadrul unei emisiuni televizate. Noi încercăm să îi ţinem pe activişti, să nu plece către putere. Din păcate e geru, pentru că aici au aflat că sunt folosiţi ani buni şi apoi sunt aruncaţi la gunoi.”

„Jurcan are dreptate”

În fne, Cosmin Constantinescu consideră că fostul preşedinte, Dorel Jurcan, are dreptate când când spune că nu s-au luat deciziile bune după europarlamentare: „Salut atitudinea lui Dorel Jurcan şi a altor colegi de la judeţ care au avut curajul să îi spună preşedintelui Bulacu că a greşit. Dorel Jurcan este un om echilibrat, care gândeşte mereu înainte să vorbească şi să acţioneze. Nu ştiu nici dacă spusele fostului preşedinte vor fi ascultate. Cert este că s-a pornit pe un drum greşit. PDL este mai slab acum decât atunci când noua conducere a preluat organizaţia. „