Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cornoiu îşi face bagajele! La uşă aşteaptă Nadolu şi Renga!

Este o chestiune de zile până când Prefectura Vâlcea va avea un nou conducător. Dumitru Nicu Cornoiu îşi face deja bagajele, după ce Guvernul României l-a nominalizat ca fiind unul dintre cei mai neperformanţi şi necomunicativi prefecţi, care a ţinut informaţiile publice ascunse de ochii cetăţenilor. Se pare că acesta este şi motivul oficial al schimbării psihologului Cornoiu.

Ca atare, cunoscând deznodământul existenţei lui Cornoiu în fruntea Prefecturii Vâlcea, liderii politici vâlceni au mers cu jalba-n proţap la Bucureşti, tatonând terenul şi încercând să-şi impună omul în faţa premierului Cioloş. Cele mai vehiculate nume erau cele ale primarului din Băbeni, Ion Bîzîc, şi al edilului din Păuşeşti-Măglaşi, Alexandru Dediu, care aveau susţinerea totală a liberalilor.

Numai că, surprinzător sau nu, Dacian Cioloş le-a dat cu flit politicienilor, anunţând că intenţiile sale sunt acelea de a face numiri din rândul inspectorilor guvernamentali. Aşadar, viabili pentru funcţia de prefect au devenit Mircea Nadolu şi Radu Renga, cei doi inspectori guvernamentali pe care îi are Vâlcea. Sigur, convenabil pentru PNL ar fi Mircea Nadolu şi, în mod cert, vor exista presiuni pentru numirea acestuia. Însă, nu este de neglijat faptul că, în urmă cu câteva zile, colegii de la Ziarul de Vâlcea au dezvăluit că numele lui Nadolu apare într-un dosar penal, în care Tribunalul Vâlcea a dispus redeschiderea urmăririi penale împotriva a doi foşti prefecţi (Mircea Nadolu şi Anuţa Handolescu).

Conform informaţiilor prezentate, este vorba despre presupuse infracţiuni comise în perioada 2006 – 2007, când se pare că au fost restituite în condiţii ilegale peste 2.000 de hectare de teren din Vâlcea. Pe atunci prefect era Anuţa Handolescu, iar Mircea Nadolu era secretarul general al Prefecturii Vâlcea. Printre infracţiunile de care sunt acuzaţi se numără fals, uz de fals, înşelăciune, constituire în grup infracţional organizat, dar şi fapte de corupţie.