Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Constantin Rădulescu le urează ”La mai multe” primarilor care au plecat din PSD

Președintele PSD Vâlcea, deputatul Constantin Rădulescu, a reacționat, prin intermediul unui comunicat de presă la părăsirea de către PSD a doi primari, care au fost prezenți în conferința de presă de la PNL Vâlcea din data de 29 ianuarie 2016.

În opinia sa, cei doi primari, care au anunțat că vor părăsi PSD, din localitățile Stoenești și Drăgoești au fost prezentați precum niște trofee de vânătoare. Deși președintele PSD Vâlcea susține că a avut o relație bună cu cei doi edili, acesta susține că nu a fost mirat de plecarea lor, în mediile politice vehiculându-se de mai mult timp aceste informații.

”Să fie foarte clar! Astăzi au plecat de la noi un fost membru PNL şi un fost membru PC.

Cu toate acestea, întrucât cunoaşteam anumite aspecte ale unor discuţii purtate în subteranele politicii, organizaţiile au luat măsurile necesare astfel încât să ne reorganizăm rapid pentru desemnarea altor candidaţi.

Dacă primarii în cauză se duc după promisiuni de folosire a banilor judeţului ca momeală (presa prezentând iarăşi materiale mai mult decât explicite în acest sens) în interes politic sau electoral, cei care le promit astfel de lucruri vor suporta consecinţele legii.

Făcând un recurs la memorie, primarul de la Drăgoeşti a fost „pedepsit” de către cei de la PNL, în al căror sediu a fost astăzi, acum peste un an când i-au fost repartizaţi ZERO LEI pentru comunitatea lui tot într-o şedinţă de Consiliu Judeţean. Cei lângă care s-a dus acum şi-au bătut joc de comunitatea din Drăgoeşti, iar prin gestul său arată că este un om slab.

Şi domnul primar Dumbravă Gheorghe spunea, şi cred că avea dreptate, că a făcut degeaba campanie PNL pentru că nu a primit niciun ajutor de la peneliştii despre care, în urmă cu puţin timp, avea o părere foarte proastă, exprimată public de mai multe ori.

Şi unul şi celălalt au reprezentat pentru mine buni colegi pe care i-am sprijinit de fiecare dată când m-au solicitat, în condiţiile legii, şi care iată, astăzi au decis să îşi schimbe din nou opţiunea politică.

Ce să le urez?!… La mai multe?!

Electoratul va fi cel care va da decizia finală în ceea ce îi priveşte.” a spus deputatul.

Constantin Rădulescu a comentat și modul discreționar în care președintele interimar al Consiliului Județean Vâlcea, liberalul Gheorghe Păsat, a împărțit fondurile, și așa insuficiente, pentru localitățile din județul Vâlcea. Primarii liberali și cei care au ales să plece din PSD către PNL au luat grosul banilor, iar edilii pesediști au fost nevoiți să se muțumească cu ceea ce a mai rămas.

“În şedinţa de vineri, 29.01.2016, a Consiliului Judeţean Vâlcea au fost luate decizii extrem de grave prin votul majorităţii PNL-PDL, decizii care nedreptăţesc profund comunităţile locale.

În afara analizei mele sunt nenumărate semnale în care presa prezintă explicit, cu titluri sugestive, modaliatea greşită şi abuzivă în care Consiliul Judeţean a repartizat banii în această şedinţă care va rămâne una de pomină în istoria instituţiei.

Banii publici ar trebui să plece în mod echitabil către toate comunităţile şi nu pe criterii politice. Ceea ce s-a întâmplat astăzi în Consiliul Judeţean este o bătaie de joc la adresa cetăţenilor judeţului Vâlcea”, a precizat Constantin Rădulescu.