Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Constantin Rădulescu face parte din garda roşie a lui Victor Ponta

Alegerile interne pentru congresul din noiembrie al PSD se vor declanşa imediat după Paşti în toate organizaţiile din ţară şi se aşteaptă ca multe conflicte mocnite până acum să iasă la suprafaţă. Miza alegerilor interne din PSD este însă mult mai largă şi se referă la viitorul preşedinte PSD, la candidaţii pentru alegerile locale din 2016 şi la fotoliile din viitoarea conducere centrală restrânsă a social-democraţilor.
După ce Victor Ponta a scăpat de Geoană şi Vanghelie, pe care i-a exclus din partid, în mai multe organizaţii judeţene vechii lideri au fost schimbați cu figuri noi pe scena politică centrală. Schimbările au fost făcute în mandatul lui Victor Ponta şi au fost agreate, fără excepţie, de la centru. Astfel, la Brăila a ajuns şef deputatul Mihai Tudose, acum si ministru, la Dolj conducerea judeţeana e asigurată de Claudiu Manda, propus la Buget, la Timiş este interimar deputatul Sorin Grindeanu, actual ministru, iar la Vâlcea este interimar deputatul Constantin Radulescu.
Competiţia va fi una deschisă, în toate organizaţiile judeţene, insa în majoritatea cazurilor, noii lideri nu au o concurenţă reala care să le pună în pericol câştigarea preşedinţiei.
Alegerile interne din PSD vor fi influenţate şi de apropiatele alegeri locale din 2016. Având în mână frâiele organizaţiei judeţene, preşedintele are toate şansele să fie propulsat într-o funcţie de conducere şi în administraţia publică locală.