Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Conservatorii se agaţă de ultima speranţă în a prinde un colegiu de parlamentar

NEGOCIERI. Cu toate că aproape li se năruiseră toate speranţele de a mai prinde un mandat de parlamentar, în aceste zile conservatorii vâlceni au început să se uite după luminiţa de la capătul tunelului. Potrivit declaraţiilor liderului PC Vâlcea, Ionel Giuran, în aceste zile, la Bucureşti, se poartă negocieri pentru ca peciştii să obţină şi un colegiu, vizând zona de Râmnic Nord. Favorit este nimeni altul decât fostul preşedinte interimar al PC Vâlcea, Jănică Poenaru. 

Cu toate că nu mai sperau să fie „în cărţi” la împărţirea puterii, conservatorii vâlceni mai au, totuşi, un dram de speranţă. După ce conducerea vâlceană a PNL le-a spus verde-n faţă că nu-i va ajuta pentru obţinerea unui mandat de parlamentar, având de purtat propriile lupte politice, peciştii şi-au luat inima în dinţi şi s-au dus la Bucureşti pentru a încerca marea cu degetul. Preşedintele PC Vâlcea, Ionel Giuran, susţine că există o mare posibilitate ca partidul pe care-l conduce la Vâlcea să obţină un mandat de deputat în Colegiul Râmnicu Vâlcea Nord, ceea ce-nseamnă că liberalul Traian Dobrinescu, fostul şef de campanie al primarului Emilian Frâncu, care a fost votat în Delegaţia Permanentă a PNL pentru a candida în această zonă a municipiului, să sară din schemă. „Deocamdată, la Bucureşti, se poartă negocieri în acest sens. Este foarte posibil să luăm şi noi un mandat de parlamentar în zona de nord a municipiului. Favorit, în această cursă, este domnul Jănică Poenaru, care, din punctul meu de vedere, în cazul în care primeşte OK-ul pentru a candida are foarte multe şanse să şi câştige. Cei de la PNL Vâlcea ne-au spus că nu au de gând nici să ne ajute, dar nici să ne ajute din acest punct de vedere. Susţin că în cazul în care cei de la Bucureşti vor decide să primim un colegiu se vor conforma”, ne-a declarat conservatorul Ionel Giuran.

Totuşi, pe surse am aflat că peciştii sunt supăraţi nevoie mare pe colegii lor de alianţă, liberalii, despre care nu vorbesc deloc la superlativ. Cel mai ofuscat, aşa cum era şi normal, este Ionel Giuran care, am auzit, a făcut şi scandal într-o întâlnire politică între membrii celor două formaţiuni politice, care a vorbit pe un ton răstit, reproşându-le că nu le-au susţinut cauza aşa cum este normal să se întâmple într-o alianţă.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU