Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Conflict politic la Alunu. Primarul PNL i-a dat în judecată pe pedelişti

RECLAMAŢII. Edilul PNL Vasile Pârvu Boeangiu le-a intentat proces consilierului PDL, Cristian Ghiţulescu, şi unui membru democrat – liberal Eugen Petroniu, pentru că aceştia, înainte de campania electorală din 2012, l-au acuzat de furt şi i-au adus pe cap toate instituţiile statului.

Înaintea sau chiar în timpul unei campanii electorale, adversarii politici îşi aruncă vorbe grele, se acuză reciproc şi scot la iveală tot felul de mizerii, cu scopul de a-şi discredita contracandidatul în faţa alegătorilor. Sigur, electoratul s-a săturat până peste cap de aceşti politruci, care nu fac altceva decât să-şi arate public caracterul mizer şi îi taxează la vot. Mare parte din aceste conflicte politice însă se termină în instanţă. Aşa s-a întâmplat şi în comuna Alunu, în campania electorală din anul 2012, atunci când câţiva membrii ai PDL au încercat cu toate puterile să-i pună beţe-n roate primarului PNL Vasile Pârvu Boeangiu. Ei i-au făcut plângeri la toate instituţiile publice din Vâlcea şi chiar şi la corpul de control al primului – ministru. Nu a durat mult şi, chiar cu puţin timp înaintea campaniei electorale pentru alegerile locale, în Primăria Alunu au dat buzna inspectori din toate părţile şi au verificat toate actele întocmite de edilul Boeangiu.

Atunci a aflat şi primarul PNL că plângerile împotriva sa au fost făcute de un consilier locali PDL, Cristian Ghiţulescu, şi un membru democrat – liberal, Eugen Petroniu, care l-au acuzat, printre altele, de furt şi de vânzarea unui viaduct de calea ferată ce nici măcar nu era în proprietatea primăriei. După ce a fost anchetat şi verificat în detaliu, iar inspectorii nu au găsit nimic să-i reproşeze, primarul Boeangiu a găsit de cuviinţă să le dea o lecţie celor doi cârcotaşi de la PDL, intentându-le un proces în instanţă în care le-a cerut daune morale de câteva sute de milioane de lei. „Au încercat să îmi strice imaginea publică şi să mă discrediteze. Reclamaţia mincinoasă trimisă peste tot mi-a făcut mult său şi am avut controale peste controale chiar înainte de campania electorală. Sigur, ei au încercat să mă prindă cu ceva pentru a mă împiedica să mai candidez pentru încă un mandat, mai ales că ei susţineau un alt candidat al PDL. Eu ştiam că nu am făcut nimic rău şi nu mi-a fost teamă, însă şicanele acestea şi minciunile m-au deranjat teribil. M-a deranjat că m-au acuzat de furt şi pentru acest motiv i-am dat în judecată” – ne-a declarat primarul comunei Alunu, Vasile Pârvu Boeangiu.

Daune morale câştigate de primar

Aşa a ajuns în instanţă un conflict politic, iar magistraţii Judecătoriei Horezu i-au dat câştig de cauză primarului Vasile Pârvu Boeangiu, obligându-l pe pedelistul Petroniu să îi plătească daune morale în cuantum de 800 de lei noi, în timp ce consilierul local Cristian Ghiţulescu şi-a cerut scuze în instanţă şi a fost iertat de edil. Primarul susţine că Eugen Petroniu a fost nevoit să mai plătească şi o amendă dată de procurorii Parchetului de la lângă Judecătoria Horezu, pentru reclamaţie falsă la adresa primarului Boeangiu, în timp ce edilul a primit o hârtie prin care îl înştiinţau că nu a început urmărirea penală împotriva sa, iar acuzaţiile ce i s-au adus nu s-au adeverit.

Numai că, acest conflict politic nu s-a încheiat nici în ziua de azi, pentru că în data de 9 ianuarie 2014, pe rolul Tribunalului Vâlcea a fost înregistrat dosarul de recurs al procesului civil intentat de primarul Boeangiu împotriva pedeliştilor Ghiţulescu şi Petroniu, aceştia din urmă fiind nemulţumiţi că au pierdut procesul la Horezu şi au intentat recurs la Rm. Vâlcea. „Dacă nu se potolesc o să mă ocup mai tare de ei. Nu ştiam că au făcut recurs, am crezut că s-au mulţumit că au pierdut procesul, iar Petroniu are de plătit o sumă mică daune morale faţă de ceea ce i-am cerut în instanţă. Dar, nu este nici un fel de problemă, dacă aşa vor, mergem mai departe şi să vedem ce iese” – ne-a mai spus primarul localităţii Alunu, Vasile Pârvu Boeangiu.