Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Comisia Europeană îl face pe Şova mincinos în privinţa autostrăzii Sibiu – Piteşti

„Comisia Europeană nu a impus nici o limită de timp pentru elaborarea studiului de fezabilitate, o etapă necesară in pregătirea oricărui proiect cofinanțat de UE”, a declarat pentru HotNews.ro, Shirin Wheeler, purtătorul de cuvânt DG Regio.

„Scopul studiului de fezabilitate este de a identifica soluțiile potrivite pentru construcția unui obiectiv de investiții in ceea ce privește locația, solul, precum si costul. Astfel de investigații pot necesita ceva timp. Cu toate acestea, o pregătire bună pentru astfel de proiecte reduce riscul întârzierilor în timpul licitațiilor si implementării proiectului”, a precizat reprezentantul DG Regio pentru hotnews.ro.

Sabotarea autostrăzii Pitești-Sibiu de toate cele trei guverne Ponta

În noiembrie 2012, ministru la Transporturi era liberalul Ovidiu Silaghi, cel care a fugit în Parlamentul European ca să scape de urmărirea DNA. Acesta a anulat licitaţia pentru refacerea studiului de fezabilitate pentru această investiţie. Fostul ministru pedelist, Alexandru Nazare lansase licitaţia în aprilie 2012. Valoarea maximă estimată era de 14 milioane de euro, iar termenul era de 10 luni. Printr-o deducţie simplă, dacă guvernele Ponta ar fi lăsat licitaţia să aibă loc, în prezent ar fi existat un studiu de fezabilitate, în baza căruia să poată începe lucrările la autostradă chiar în acest an, iar Ponta şi Şova se puteau împăuna în plină campanie electorală pentru europarlamentare că încep această investiţie. De la anularea licitaţie din 2012 şi până în luna martie 2014, în plan concret nu s-a mai întâmplat nimic, însă de declaraţii politicianiste nu ducem lipsă. Acum, pesediştii Ponta şi Şova ne promit autostrada, însă ar fi bine să o desenăm cu creionul pe hârtie, pentru că în realitate sunt slabe şanse să o vedem realizată.