Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CLAUDIA BANU: Chimcomplex repune platforma din Râmnicu Vâlcea pe harta industriei chimice

Chimcomplex, cel mai mare combinat chimic producător de polioli din Europa de Est, a inaugurat joi la Râmnicu Vâlcea cea mai nouă instalaţie de producţie polioli speciali din Europa, după o investiţie de 40 milioane de euro, parte dintr-un proiect de 101 milioane de euro.

Noua instalaţie, cea mai mare investiţie realizată cu capital autohton în România, se întinde pe o suprafaţă de 5,6 hectare şi are o capacitate de 4 ori mai mare decât cea a fabricii de polioli speciali existente. Instalaţia permite funcţionarea cu o eficienţă tehnologică şi energetică cu 30% mai mare decât instalaţiile actuale, întrucât utiliajele şi echipamentele de ultimă generaţie au fost proiectate pe baza celor mai moderne tehnologii specifice.

”Determinarea, profesionalismul și efortul au căpătat o nouă dimensiune în județul nostru.
Astăzi, alături de domnul deputat Laurențiu Cazan și domnul subprefect Victor Stănculescu, am participat la noua investiție inaugurată de Chimcomplex, o instalație de producție polioli speciali, în valoare de 40 de milioane de euro, care va mări capacitatea de producție la peste 140.000 de tone pe an. Prin această instalație ce cuprinde 12 reactoare de sinteză, cu scopul de a reduce emisiile de CO2, România va produce aproape 5% din producția europeană de polioli, ducând compania pe locul 9 în Europa.
Evenimentul de astăzi repune platforma din Râmnicu Vâlcea pe harta industriei chimice, ca un partener serios, profesionist și de referință pentru Europa”, susține senatorul Claudia Banu.