Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Clasament BPJ al PDL: Ştefan Prală a obţinut cel mai bun procent la alegerile europarlamentare

Moment de bilanţ pentru democrat-liberalii vâlceni, care acum fac statistici peste statistici şi analizează rezultatele obţinute în judeţul Vâlcea la alegerile europarlamentare. Una peste alta, concluzia este că rezultatul nu a fost unul slab, ţinând cont că pedeliştii au obţinut în Vâlcea un procent de 12,81%, puţin mai mult decât a obţinut PDL la nivel naţional, adică 12,23%.

Ideea este că în acest moment, la nivelul PDL Vâlcea, se analizează şi munca pe care fiecare membru al Biroului Permanent Judeţean (BPJ) a depus-o în campania electorală pentru europarlamentare. Aşa cum era de aşteptat, cel mai bun rezultat l-a înregistrat Ştefan Prală, candidatul democraţilor pe lista pentru Parlamentul European, care în cele cinci localităţi pentru care este responsabil a obţinut un procent de 23%. Mai exact, în câteva dintre localităţile cu care BPJ al PDL Vâlcea l-a însărcinat să fie responsabil, Ştefan Prală s-a bătut de la egal la egal atât cu pesediştii – aflaţi la guvernare, cât şi cu liberalii. Aşadar, la Mitrofani el a obţinut un procent de 35,33%, la Suteşti – 33,06%, la Mădulari – 27,10%, Drăgăşani – 10% şi Creţeni – 9,43%.

Sigur, Ştefan Prală este convins că şi la Drăgăşani, în fieful PSD-ului, puteau obţine un rezultat mult mai bun, dacă organizaţia PDL de acolo se implica în campanie. Dar, în condiţiile în care la fiecare acţiune pe care au organizat-o în oraşul „dintre vii” au participat doar câţiva membri din conducerea organizaţiei municipale a PDL Drăgăşani, atunci se poate justifica procentul slab de 10%, pentru că în afară de Ştefan Prală, foarte puţini pedelişti s-au sinchisit să facă campanie electorală. Tocmai de aceea, s-a luat decizia de a desfiinţa conducerea PDL Drăgăşani, acelaşi lucru întâmplându-se şi la Pesceana, în timp ce la Creţeni unui consilier local i s-a retras sprijinul politic.

Cu toate acestea, este demn de remarcat că dintre toţi liderii judeţeni de marcă ai PDL, singurul care a obţinut rezultate bune la alegerile europarlmentare a fost Ştefan Prală. „Le mulţumesc tuturor celor care au făcut posibil să câştigăm un procent bun la Vâlcea. Mulţumesc în special responsabililor de localităţi care au avut o implicare directă şi eficientă, precum şi preşedinţilor de colegii cu care am colaborat foarte bine şi au sprijinit foarte mult în această campanie electorală. Vreau să-i menţionez aici pe colegii mei Mihai Murăruş, Iuliana Moise. Mai mult, nu pot să-l uit pe liderul PDL Vâlcea, Romulus Bulacu, care a mers zi de zi în campanie, împreună cu prim-vicepreşedintele Sami Vâlcu. A fost o campanie a militanţilor, iar cei din BPJ ce s-au implicat au avut rezultate” – ne-a declarat Ştefan Prală, secretarul general al PDL Vâlcea.