Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cîlea şi Buican se „înţeapă” reciproc din prea multă dragoste

DISCORDIE. Război pe viaţă şi pe moarte în sânul USL Vâlcea, liderii Ion Cîlea şi Cristian Buican disputându-şi posturile de la deconcentrate, fiecare în parte încercând să obţină partea cea mai mare din „ciolan”. Dacă preşedintele PSD Vâlcea crede că el este îndreptăţit să ceară mai multe funcţii, liderul PNL Vâlcea spune sus şi tare că partidul condus de el a obţinut mai mulţi primari şi, ca atare, îi revin posturi mai multe şi mai importante pentru colegii săi. De aici o întreagă poveste, un lung şir de întâlniri la ceas de taină şi un întreg arsenal de „înţepături”, jigniri şi acuze între cei doi lideri ai USL.

La sfârşitul săptămânii trecute, cei doi lideri USL Vâlcea s-au reunit într-o importantă şedinţă, în cadrul căreia au discutat împărţirea funcţiilor de directori de deconcentrate. Negocierile pe funcţii nu s-au finalizat însă, iar totul a rămas ca-n gară pentru că nici Cîlea şi nici Buican nu vor să cedeze sub nicio formă. Pesediştii şi liberalii s-au ciondănit din nou, mărul discordiei reprezentându-l, de această dată, fotoliul de director al Direcţiei Silvice Vâlcea. Liberalii ţin cu dinţii ca fostul director Adam Jinaru să revină în funcţie, în timp ce social-democraţii pretind că lor li se cuvine postul. Liderul PSD Vâlcea, Ion Cîlea, a reacţionat dur la pretenţiile liberalilor, reproşându-i lui Buican că vrea toate funcţiile cheie din judeţ şi că nu se mai satură de putere. Surse din USL susţin că dialogul dintre cei doi preşedinţi a fost unul acid, certându-se la cuţite.

Buican îi serveşte lui Cîlea: „una caldă, una rece”

După disputa din şedinţa USL, următoarea întâlnire dintre Ion Cîlea şi Cristian Buican a avut loc cu ocazia învestirii în funcţie a preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea. Dacă Ion Cîlea s-a abţinut de la comentarii şi a avut numai cuvinte de laudă la adresa liberalilor, Cristian Buican, după ce l-a ridicat în slăvi pe colegul său de uniune, l-a readus cu picioarele de pământ în momentul în care, subtil, i-a reamintit că atât în Consiliul Judeţean, cât şi în 43 de primării din judeţ depinde de liberali. „Asistăm la încheierea unui proiect în care acum un an şi jumătate puţină lume avea încredere. Este vorba de un proiect politic, Uniunea Social – Liberală, o alianţă politică din care şi PNL face parte. Încheiem acum cu succes prima parte care are mai mult conotaţie politică. Am reuşit, după o perioadă destul de dificilă, în care adversarii noştri au încercat să ne dezbine, să arunce în noi cu nămol, dar noi am reuşit să punem în aplicare acest proiect şi să câştigăm aproape tot. Am câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean, prin cel mai bun om pe care l-am avut la desemnare, Ion Cîlea, pe care îl felicit şi îi urez să aibă un mandat fructuos. Îi promit că îl voi ajuta în calitatea mea de parlamentar, dar şi prin consilieri judeţeni ai PNL şi prin colegii mei din teritoriu, pentru că avem foarte mulţi colegi liberali în teritoriu. Acum urmează ce este mai greu” – a spus preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican.

CLAUDIA STANCIU