Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cîlea şi Buican îşi stabilesc candidaţii la primării

NEGOCIERI. Liderii USL Vâlcea au început negocierile pentru stabilirea candidaţilor pentru primării în localităţile conduse de edili ai PDL. În comunele conduse deja de primari PSD sau PNL nu se vor face schimbări. Secretarul executiv al PSD Vâlcea, Dumitru Persu, este convins că pedeliştii nu vor câştiga în judeţul Vâlcea mai mult de cinci primării.

Până la sfârşitul acestui an, conducerea USL Vâlcea va stabili candidaţii pentru posturile de primari în fiecare localitate în parte din judeţul Vâlcea. Negocierile au început însă doar pentru localităţile unde sunt primari ai PDL-ului. Asta pentru că, conform protocolului, pesedistul Ion Cîlea şi liberalul Cristi Buican vor fi nevoiţi să respecte principiul de a nu schimba primarii USL ce sunt la ora actuală în funcţie. Secretarul executiv al PSD Vâlcea, Dumitru Persu, susţine că vor exista localităţi unde vor negocia la sânge cu liberalii, însă speră ca la final toată lumea să fie mulţumită. „Până la sfârşitul acestei luni vom finaliza cu siguranţă desemnarea candidaţilor pentru funcţiile de primari în localităţile din Vâlcea. Aşa cum este normal, vom respecta principiul impus de protocolul USL, acela de a nu ne atinge de primarii aflaţi în funcţie. Astfel că, acolo unde sunt primari PSD aceştia vor rămâne candidaţi şi acolo unde sunt primari PNL se va proceda la fel. Trebuie să ne pregătim şi să strângem rândurile pentru că va fi o luptă grea, dar în urma căreia, cred eu, vom ieşi învingător. În ceea ce priveşte alianţa cu PNL, părerea mea este că ne vom înţelege bine în continuare şi vom face tot posibilul să câştigăm împreună şi să eliberăm ţara de sub tutela pedeliştilor” – ne-a declarat social-democratul Dumitru Persu.

„Dacă pleacă din PSD, primarii greşesc capital” – Dumitru Persu

Nu mai departe de luna trecută, un scenariu şocant punea pe jar conducerea PSD Vâlcea. Se zvonea atunci că mai mulţi primari ai PSD din sudul judeţului sunt pe punctul de a dezerta din partid, în timp ce alţii au semnat deja o adeziune în alb cu partidului deputatului Constantin Mazilu, UNPR. Majoritatea a negat acest zvon, însă în cadrul unei conferinţe de presă organizată de liderul social-democrat Ion Cîlea edilul localităţii Bălceşti, Ion Curelaru, şi cel al localităţii Diculeşti, Sabin Cumpăreanu, i-au spus acestuia în faţă că vor rămâne în PSD „deocamdată”, pentru a nu-şi pierde postul, dar nu ştiu în viitor ce vor face. Secretarul executiv al PSD Vâlcea, Dumitru Persu, susţine sus şi tare că niciun primar nu va pleca din partid şi că tot scandalul a pornit de la invenţiile ziariştilor. „Nu cred în aceste dezertări pentru că ar fi o greşeală tactică a primarilor. Dar dacă, Doamne Fereşte, se întâmplă să plece vreun edil, atunci candidatura rămâne tot a PSD-ului şi vom fi nevoiţi să apelăm la un candidat de rezervă. Oricum, repet, dacă anumiţi primari vor să plece din PSD ar fi o greşeală capitală. Dacă aleg UNPR este o prostie pentru că acest partid nu are nicio şansă ca măcar să intre în Parlamentul României, iar dacă pleacă la PDL vor face o greşeală şi mai mare pentru că părerea mea este că PDL nu va obţine mai mult de 4-5 primari la nivelul judeţului Vâlcea” – ne-a mai spus secretarul executiv al PSD Vâlcea, Dumitru Persu.

CLAUDIA STANCIU