Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

Chiar aşa, Sebi Veţeleanu! Cine pe cine trădează?

foto Vocea ValciiChiar dacă şi noi, cei de la Vocea Vâlcii avem o problemă cu ziariştii care s-au plimbat prin mai toate redacţiile din Vâlcea şi cu cei care au o atitudine slugarnică faţă de puternicii zilei, ne vedem nevoiţi să reacţionăm pentru că domnul consilier local Veţeleanu ne bagă pe toţi jurnaliştii din Vâlcea în aceeaşi oală. Domnule consilier, vă rugăm să le spuneţi numele celor care scriu la comandă sau pe bani! NOMINAL! Ne-am săturat să fim băgaţi în aceeaşi oală cu toţi neisprăviţii!

„Observ în ultima lună şi jumătate atitudinea partizană a câtorva ziarişti (plimbaţi prin mai toate redacţiile din Vâlcea) care atacă la baionetă încercarea consilierilor locali de a-i retrage atribuţiile de primar viceprimarului Ion Matei. În ciuda faptului că unul dintre principiile de bază ale jurnalismului spune «audiatur et altera pars!», ziariştii cu pricina nu au întrebat niciodată pe vreunul dintre consilierii care se opun în acest moment actualului primar, ce stă la baza acestui conflict. Ascultă doar părerea primarului interimar şi înfierează cu mânie proletară opoziţia, acuzând-o de boicot, trădare, blocaj, interese materiale, capsomanie şi altele asemenea. Ca om care a lucrat în presa locală mai bine de 10 ani (dar care a practicat un jurnalism onest!) îi înţeleg pe foştii mei colegi: în presa de duzină se trăieşte greu, motiv pentru care, cine este la putere are întotdeauna dreptate! În cazul nostru, Ion Matei!”, a postat pe pagina de socializare consilierul local Sebi Veţeleanu.

Liberali incompetenţi, dar cu gura mare

Ştiţi de ce aţi pierdut, domnule Veţeleanu? Dvs. şi nucleul format împotriva lui Matei? Nu pentru că nu aţi avea dreptate sau pentru că nu aveţi majoritate, ci pentru că sunteţi slabi şi nepregătiţi profesional! Ion Gigi Matei v-a simţit slabi şi şi-a jucat cărţile corect până la capăt. Prin încrâncenarea dvs. de a-l schimba cu orice preţ, i-aţi creat primarului interimar Gigi Matei o aură de martir.

Ştim bine cine controlează această majoritate, însă dvs., cei care o formaţi v-aţi dovedit lipsiţi de cultură politică, administrativă, dar mai ales de coloană vertebrală. Din păcate, niciunul dintre cei 14 nu vă ridicaţi la valoarea celui care v-a fost mentor atâţia ani de zile. Vorba lui Ilarion Ciobanu din filmul „Aurul, dolarii şi ardelenii”: „Bani ţipaţi în vânt! Eşti un prost!”.

„Eu sper ca Ion Matei să înţeleagă că cei 14 consilieri (sau 13!) care reprezintă acum majoritatea în Consiliul Local şi-au pierdut încrederea în el şi nu-l mai acceptă în calitatea de primar. Aşadar, orice tentativă a actualului primar de a conduce primăria cu forţa, se va sfârşi cu un eşec. Un pas înapoi din partea lui ar însemna un semn de înţelepciune. Dacă vrea să pună umărul la dezvoltarea oraşului, o poate face foarte bine şi din calitate de viceprimar! Altfel, nu trebuie să ne demonstreze că are muşchi, trebuie să ne demonstreze că are minte!”

Majoritatea liberală, penibilă până la capăt!

Mai apoi, situaţiile penibile în care v-aţi pus singuri, în care v-aţi votat între voi primari şi viceprimari de mai multe ori, însă nu aţi reuşit să-l daţi afară pe Matei din biroul de primar. Aţi atins limita penibilului, domnilor, şi tot voi aveţi gura mare! Atacaţi jurnaliştii că scot la iveală micimea voastră!

Jurnaliştii nu-şi vor smulge părul din cap, doar dacă, sigur, nu ne mai oripilaţi cu inepţiile susţinute de liderii majorităţii dvs. în şedinţele de Consiliu Local. Apropo de interese, domnule Veţeleanu… Nu cumva sunteţi angajat la CET Govora, în poziţia de consilier al directorului de la Termoficare, Ion Cocleţ? Mai doriţi, să detaliem? Oricând, cu plăcere!

„La începutul săptămânii viitoare noi am convocat o şedinţă extraordinară în cadrul căreia am pus pe ordinea de zi şi bugetul, şi proiectul pentru Zilele Imnului şi alte proiecte importante pentru oraş. Aşadar rog ziariştii obedienţi lui Ion Matei să nu-şi mai smulgă părul din cap şi să ne acuze de boicot. Oricâtă presiune încercaţi să puneţi nu veţi reuşi să faceţi nimic, fiindcă noi nu avem interese meschine şi nu facem jocul nimănui. Credem doar că prin înlocuirea lui Ion Matei lucrurile vor merge mai bine în oraş, acum în ultimul an de mandat. Faptul că niciunul dintre voi nu încearcă să facă o analiză corectă a acestui conflict şi doar aruncaţi săgeţi într-o singură direcţie mă face să cred că sunteţi subiectivi”.

Nu avem nevoie de felicitările dvs. domnule consilier! Un jurnalist, ca şi un politican, îşi face datoria sau. Asta ţine de conştiinţa fiecăruia!

„Vreau să felicit adevăraţii ziarişti din Vâlcea, cei care sunt propriii patroni, care ştiu ce poate face condeiul şi care relatează sine ira et studio! Aşa se face presă! Cinste lor!

Îi rog pe cei cărora nu le place că am dat aceste explicaţii, să se abţină de la comentarii de prost gust. Le mulţumesc anticipat!”.