Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Certuri între liberali pentru funcţia de vice al Consiliului Judeţean

ANIMOZITĂŢI. Liberalii au început, deja, să-şi facă calculele pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea. Cristian Buican, ce stă pe post de arbitru între cei şase sau şapte penelişti care râvnesc la această funcţie, nu pare, deocamdată, decis să ia o decizie concretă în ceea ce priveşte stabilirea oficială a numelui celui care va ocupa fotoliul de vice al CJ. Se aude că negocierile din sânul PNL pentru această funcţie importantă au fost destul de dure, liberalii duelându-se politic pentru a-şi impune poziţia de forţă în partid. În plus, se spune, au existat foarte multe disensiuni şi în ceea ce priveşte întocmirea listei de consilieri judeţeni în posesia căreia am intrat şi, pe care, în rândurile care urmează o vom da publicităţii aşa cum ne-a parvenit ea.  

Tensiuni mari în interiorul PNL pentru desemnarea personajului politic care va ocupa fotoliul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, dar şi pentru poziţionarea pe lista de aleşi judeţeni. Din informaţiile pe care le avem până în acest moment, mai mulţi liberali cunoscuţi şi-au exprimat dorinţa de a ocupa scaunul de vicepreşedinte al CJ, fiecare, în parte, aducând în sprijinul acestui deziderat o serie de calităţi politice care, consideră ei, îi recomandă pentru ocuparea acestei funcţii. Printre cei care şi-au anunţat intenţia de a ajunge vice al instituţiei, se numără Gheorghe Folea, Mircea Poenaru, Victor Stănculescu, Victor Popescu, Ilie Fârtat, Nicolae Vălimăreanu şi, bineînţeles, nelipsitul Bogdan Pistol.

Sunt voci care susţin că preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, ar fi înclinat, deja, balanţa simţitor în favoarea lui Vălimăreanu pe care l-ar dori ajuns în această poziţie. Pe de altă parte, nici ceilalţi candidaţi pentru nominalizarea la această poziţie nu sunt de neglijat, deoarece fiecare dintre ei şi-a adus contribuţia politică, de-a lungul vremii, la consolidarea acestei formaţiuni politice. Cel puţin aşa le place să creadă celor şapte doritori de „preamărire” politică.

Totuşi, oricât de aprinse ar fi, în acest moment, spiritele în ceea ce priveşte stabilirea numelui celui care va fi viitorul vicepreşedinte al CJ, singurul care deţine asul în mânecă pentru rezolvarea acestei dispute interioare este nimeni altul decât preşedintele Buican, care, cu certitudine, îl va alege pe cel care-i va satisface politic cel mai bine interesele.

La bursa zvonurilor circulă informaţia că Bogdan Pistol este cel care-şi doreşte, cu cea mai mare ardoare, fotoliul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, motiv pentru care, zic cârcotaşii, ar fi vărsat şi câteva lacrimi la gândul că este posibil să nu-şi vadă visul cu ochii.

Pe de altă parte, nici Mircea Poenaru nu este un pion de neglijat, având în vedere că el a fost, dintotdeauna, vicepreşedintele-fantomă al PNL, adică s-a aflat mereu aproape de a ocupa funcţia, dar nu a avut niciodată norocul să i se întâmple acest lucru. Adică, era să fie vicepreşedinte, dar sorţii i-au fost, în permanenţă, nefavorabili.

Lista surpriză

Spuneam, în rândurile de mai sus, că în PNL nu au fost certuri doar pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ, dar şi pentru ocuparea unui loc cât mai bun pe lista de aleşi judeţeni. În cele din urmă, după îndelungi negocieri şi certuri ca la uşa cortului, din peisaj nu au lipsit, se aude, nici urletele pe diferite tonalităţi, liberalii au ajuns la un compromis, încropind o listă care, din câte se pare, va rămâne definitivă.

Trebuie spus că peneliştii care se află pe ultimele locuri nu pot spera prea tare că vor ocupa fotoliul de ales judeţean, deoarece lista se va „contopi” cu cea a social-democraţilor, iar raportul va fi de unu la unu. Aşadar, cei care se află sub locul cinci, nu prea mai pot spera la multe, decât dacă încă mai cred că există şi un Moş Crăciun al politicii.

După cum vă informam, am intrat în posesia listei de candidaţi ai PNL pentru fotoliul de consilier judeţean, pe care o vom insera în rândurile de mai jos, pentru ca cei care ne citesc să înţeleagă mai bine aspectele prezentate. Prin urmare, prima poziţie a listei este ocupată de Ilie Fârtat, cea de-a doua de Ion Bâzâc, în timp ce al treilea loc i-a revenit lui Gheorghe Folea. Următoarea poziţie, adică a-IV-a, este ocupată de Nicolae Vălimărean, locul cinci de Mihaela Andreianu, iar şase de nimeni altul decât Victor Popescu. Pe locul şapte este Bogdan Pistol, pe opt – Mircea Poenaru – în timp ce Victor Stănculescu se află doar pe nouă. Penultimul loc este al lui Gheorghe Păsat, iar ultimul, locul al-XI-lea, i-a revenit lui Adam Jinaru.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU