Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Candidaţii USL sunt decişi să-şi îngenuncheze adversarii

OPTIMISM. După nenumărate negocieri şi discuţii, ba chiar şi surprize, s-a pus punct definitivării listelor de candidaţi, din partea aliaţilor pesedişti şi liberali de la Vâlcea, pentru alegerile parlamentare de la începutul lunii decembrie. Mai mult ca niciodată, cele două partide aflate în Uniune şi liderii lor au fost în fierbere, şi asta pentru că importanţa câştigării a cât mai multe mandate de parlamentari este vitală pentru USL. Marţi, 30 octombrie a.c., a fost termenul limită pentru depunerea candidaturilor, iar useliştii au avut o zi agitată, ei fiind nevoiţi să aştepte timp de mai bine de o oră până la venirea membrilor Biroului Electoral Judeţean (BEJ). În final, cei 9 „fantastici” ai USL Vâlcea, 6 pentru posturile de deputaţi şi 3 pentru posturile de senatori, şi-au depus oficial candidaturile, având convingerea că niciun obstacol nu-i va împiedica să câştige toate colegiile uninominale cu un scor de 50% + 1.  

Cei nouă candidaţi USL la cel mai înalt for legislativ de conducere al ţării au fost însoţiţi, în demersul lor, de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, de primarul Râmnicului, Emilian Frâncu, dar şi de vicepreşedinţii CJ Vâlcea, Dumitru Persu şi Bogdan Pistol.  

Constantin Rădulescu: „Voi câştiga alegerile în colegiul meu, pentru că sunt la mine acasă”

Cel mai tânăr candidat al USL Vâlcea este fără îndoială Constantin Rădulescu, care a fost desemnat de colegii săi să îşi încerce şansele pentru un post de deputat în Colegiul Uninominal Rm. Vâlcea – Sud. Modest, plin de iniţiativă, cu o mentalitate europeană şi cu idei inovatoare, Constantin Rădulescu este o certitudine pentru vâlceni că vor fi bine reprezentaţi în Parlamentul României. „Pornim în această luptă încrezători că pe 9 decembrie mergem până la capăt şi facem dreptate. Pe 9 decembrie, românii vor lua decizia ca epoca Băsescu şi PDL să se încheie în România. Un vot pentru USL înseamnă să dăm un număr suficient de parlamentari guvernului Ponta, astfel încât Traian Băsescu să fie blocat să ajungă la guvernare. Am încredere că voi obţine un rezultate bun şi că voi câştiga alegerile în colegiul meu, pentru că sunt la mine acasă, sunt cu oamenii pe care-i cunosc de o viaţă, oameni din Mihăeşti, Băile Govora, Ocnele Mari şi din Rm. Vâlcea, cartierul Ostroveni” – ne-a spus candidatul USL în Colegiul Uninominal Rm. Vâlcea – Sud, Constantin Rădulescu.

Buican este convins că Vâlcea va avea 11 parlamentari

Liderul PNL Vâlcea şi, în acelaşi timp, candidatul USL pentru postul de deputat în Colegiul Uninominal Brezoi, Cristian Buican, este ferm convins că toţi cei nouă competitori ai alianţei de la Vâlcea vor câştiga alegerile cu un procent de 50% + 1. Astfel, spune el, conform noii legislaţii electorale în vigoare, Vâlcea ar putea avea chiar şi 11 parlamentari în viitorul mandat. „Eu sunt convins că vom câştiga în toate colegiile cu un scor de peste 50% şi vom demonstra în Parlament că avem cei mai buni oameni, care doresc şi pot să muncească pentru binele cetăţenilor pe care-i reprezintă. Nu luăm în calcul nicio redistribuire pentru că se ştie că ne dezavantajează şi tocmai de aceea o câştigăm din primul tur în toate colegiile pentru a nu avea emoţii în data de 9 decembrie. Conform actualei legi electorale, dacă USL obţine scorul de 50% + 1 în toate colegiile, este posibil ca judeţul Vâlcea să fie reprezentat în Parlament nu de 9, ci de 10 sau chiar de 11 parlamentari” – a spus liderul liberal Cristian Buican.

Dan Niţu priveşte spre viitor cu responsabilitate

Deşi ţinteşte pentru prima dată un post de parlamentar, liberalul Dan Niţu este conştient că-l aşteaptă o muncă titanică, dar, în acelaşi timp, ştie că este capabil să facă lucruri măreţe în Colegiul Uninominal Senatorial Horezu – Brezoi. Fiind un om de afaceri de succes, făcând din firma Damila un adevărat brand naţional, Dan Niţu are toate şansele să câştige alegerile cu 50% + 1, iar mai apoi să demonstreze că prin devotament şi voinţă totul este posibil. „Urez succes tuturor candidaţilor USL, cu această ocazie. Ştiu că aşteptările oamenilor sunt foarte mari şi sper să mă ridic la nivelul cerut. Spun acest lucru deoarece candidez în colegiul fostului senator, acum primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, acesta având rezultate foarte bune în Parlamentul României în ultimii ani. Ştiu însă că au rămas foarte multe de făcut şi mă angajez să pun umărul la muncă. Oamenii mă cunosc şi aşteptările lor sunt foarte mari. Sunt conştient de asta, sunt responsabil, ştiu ce mă aşteptă şi vreau să mă implic în aşa fel, încât să facem lucruri frumoase în colegiul Nord” – a declarat omul de afaceri liberal Dan Niţu.

Aurel Vlădoiu: „Să continuăm împreună!”

Cel mai longeviv parlamentar care şi-a depus candidatura pentru încă un mandat în Colegiul Uninominal Horezu este fără îndoială experimentatul Aurel Vlădoiu. Acesta s-a făcut cunoscut în ultimii ani ca un deputat extrem de activ, care spune lucrurilor pe nume şi a cărui experienţă şi-a spus cuvântul în bunul mers al lucrurilor în judeţul Vâlcea. „M-am hotărât să candidez iarăşi, pentru trei motive: primul este acela că vreau să-i ajut pe primarii aleşi în luna iunie să continue proiectele începute. Al doilea, să ajut mai mult în această perioadă câteva comunităţi locale care au rămas în urmă şi nu au reuşit să aducă fonduri europene, iar al treilea motiv este că în iunie am fost alături de primari în acest colegiu şi am înregistrat un scor foarte bun, iar la rugămintea lor am decis să continuăm împreună. Sper ca la sfârşitul acestui mandat să arătăm o faţă nouă a Colegiului Horezu. Este un colegiu turistic, cu mănăstiri, cu valori în patrimoniul UNESCO şi trebuie pus în evidenţă” – a spus pesedistul Aurel Vlădoiu.

Pronosticul lui Constantin Mazilu

A câştigat fără emoţii un post de deputat la alegerile parlamentare din anul 2008, iar acum s-a decis să-şi continue munca din Colegiul Uninominal Bălceşti. Este apreciat de primarii din zonă, dar şi de cetăţenii care au găsit în deputatul Constantin Mazilu un real sprijin în aceşti ultimi ani. Tocmai de aceea, uneperistul Mazilu este convins că nu va avea emoţii la alegerile din data de 9 decembrie 2012. „Intru în cursă pentru a doua oară pentru un post de deputat în Colegiul Bălceşti şi cred că voi câştiga, iar USL va lua toate cele 9 colegii cu peste 50% plus 1. Acum este doar un pronostic, dar pe 10 decembrie veţi avea confirmarea şi îmi veţi da dreptate. În ceea ce priveşte viitorul meu politic, este prematur să decid unde voi rămâne, la UNPR sau nu. Cert este că în acest moment UNPR face parte din această alianţă din cadrul USL” – a declarat liderul UNPR, Constantin Mazilu.

„Vrem să îndreptăm greşelile făcute şi să creăm un viitor copiilor noştri!” – Laurenţiu Coca

Senatorul PSD Laurenţiu Coca, a fost ales de curând vicelider al grupului PSD din Senatul României, în acest fel colegii săi arătându-şi aprecierea faţă de munca depusă în ultimii patru ani. Este tot timpul preocupat de binele celor din jur, iar pe cetăţenii din Colegiul Uninominal Drăgăşani – Bălceşti, acolo unde şi-a depus candidatura, i-a ajutat enorm de mult. „După ce am făcut ceea ce am promis, adică le-am redat banii bugetarilor, bunicilor, mămicilor şi urmează revoluţionarii, adică le-am redat ce li s-a furat, vom face ca în următoarea perioadă să plătească aceia care au făcut ca românii, implicit cei din judeţul Vâlcea, să trăiască prost. Este cea mai neagră perioadă din istoria României şi vrem să îndreptăm lucrurile. Ne dorim ca această criză să nu rămână pe umerii celor mulţi şi sărăciţi. Vrem să îndreptăm greşelile făcute şi să creăm un viitor copiilor noştri!” – a spus senatorul PSD, Laurenţiu Coca.

Adrănel Cotescu: “Am emoţii, emoţiile sunt fireşti”

O surpriză a PNL-ului pe Colegiul Uninominal Senatorial Rm. Vâlcea este Marin Adrănel Cotescu, actual director la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Acesta este un conferenţiar universitar foarte apreciat, iar colegii săi au mare încredere că va obţine un rezultate excepţionale pe acest colegiu. Adrănel Cotescu crede în şansele sale, dar şi în cele ale colegilor săi din USL. „Am emoţii, emoţiile sunt fireşti în orice situaţie de concurs. Până la urmă, sunt şi un lucru bun. Eu cred în victoria noastră, şi a mea, în particular, pentru că avem o echipă mai bună decât a contracandidaţilor noştri” – a spus Adrănel Cotescu.

CLAUDIA STANCIU