Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Candidaţii Photoshop

TRANSFORMĂRI. Moda Photoshop a atins şi politicienii, care, în această campanie, mai mult decât niciodată, au făcut uz de acest program pentru a-şi modifica imaginea. În afişele electorale, candidaţii pentru Parlamentul României par cu cel puţin 15-20 de ani mai tineri. Ca prin minune, pungile de grăsime de sub ochi şi ridurile şi guşile le-au dispărut. Mai mult, ei au un ten fără cusur, ochii au o strălucire aparte, şi, în mod bizar, câţiva au o podoabă capilară mult mai bogată decât în realitate, semn că „implantul” de păr nu e doar un procedeu medical. Afişând tenuri perfecte, aproape toţi politicienii încearcă să-şi convingă electoratul cu portrete total diferite faţă de realitate, semn că nu se simt prea confortabil cu propriile feţe.  

În afişul de campanie al candidatului ARD pentru un mandat de senator în Colegiul Drăgăşani-Bălceşti, prezenţa baghetei miraculoase a Photoshop-ului este mai mult decât evidentă. Tenul său, creol, în realitate, a devenit aproape portocaliu, i-au dispărut mai mult de jumătate din riduri, buzele sale sunt cu mult mai subţiri şi, magie!, nu mai are guşă. Aşa arată Ion Oprescu în realitate, într-un instantaneu realizat recent. Dacă veţi compara cele două imagini, veţi găsi o sumedenie de diferenţe între cele două imagini, semn al intervenţiilor grosolane asupra pozei. Candidatul ARD pare altă persoană.

Un alt candidat care a apelat la minunile Photoshop-ului este Florinel Butnaru în Colegiul de Deputaţi Bălceşti. Tenul său arată ca cel al unui bebeluş, buzele-i sunt de un roşu aprins şi nu mai are guşă. Absolut deloc. Imaginile pe care le vom prezenta în facsimil, sunt grăitoare din acest punct de vedere.

Liviu Lipot, candidatul PP-DD pentru Camera Deputaţilor în colegiul Rm. Vâlcea Nord, nu este nici el mulţumit de propria imagine pe care şi-a photoshopat-o în exces. I-au dispărut firele rebele de păr, nasul i-a fost subţiat vizibil, guşa sa este minusculă, însă nu a intervenit asupra mâinilor, ce prezintă o pilozitate în exces.

Fără doar şi poate Iuliana Moise, candidatul ARD în Colegiul Nord, este regina Photoshop. Ea are afişul în care s-a folosit cel mai mult renumitul program. De fapt, imaginea este perfect paralelă cu realitatea, ea fiind cosmetizată electoral mai mult decât ar fi trebuit. Ea arată cu vreo 30 de ani mai tânără, tenul său este perfect neted, porii nu se mai văd, cei trei negi mărişori au dispărut definitiv, iar faţa sa pare a unei păpuşi din plastic.

Nici Traian Dobrinescu, candidatul USL în Colegiul Râmnicu Vâlcea Nord nu a vrut să apară, în afişele electorale, cu propria sa faţă. În realitate, el are mult mai multe riduri, sprâncenele sale sunt negre, nicidecum maro, ca-n afiş, tenul sau nu mai are riduri aproape deloc, e chiar revigorat şi nu mai are cearcăne.

Laurenţiu Baranga la Senat, în Colegiul Brezoi –Horezu, a apelat şi el la vestitul program.  Fizionomia sa are un pronunţat lifting realizat în Photoshop, încât nu-i dai mai mult de 35 de ani. „Retuşurile” sunt vizibile pe afişele electorale, unde încearcă un zâmbet în colţul gurii, care s-a transformat mai mult într-o grimasă.

Elena Holban, candidatul PPDD în Colegiul Bălceşti, a folosit atât de mult Photoshop în afişele sale, încât pare de recunoscut. Femeia, sexagenară, a ajuns să arate ca o tinerică de 35 de ani, cu pielea perfect întinsă, fără cearcăne, mai slabă decât este în realitate şi cu o privire mult mai expresivă.

 OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU