Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Candidaţii ARD s-au înscris în lupta pentru Parlament

• Marţi, 30 octombrie, candidaţii Alianţei România Dreaptă (ARD) şi-au depus la Biroul Electoral Judeţean candidaturile pentru alegerile parlamentare din luna decembrie a acestui an. Preşedintele PDL Vâlcea, Dorel Jurcan, a menţionat că după alegeri, ARD va obţine cel puţin trei mandate de parlamentar, convins fiind că Alianţa se bucură de o mare credibilitate în rândul alegătorilor.

După înscrierea oficială, la BEJ, în lupta pentru un mandat de parlamentar, candidaţii ARD au făcut o serie de declaraţii de presă, mesajul general desprins din afirmaţiile susţinute fiind acela de forţă, unitate şi încredere. „Venim în faţa vâlcenilor, convinşi fiind că credibilitatea ARD este una importantă şi este singura alternativă adevărată, în acest moment, la ceea ce reprezintă USL. Cred că la Vâlcea, ARD va obţine cel puţin trei mandate de parlamentar”, a precizat senatorul PDL, Dorel Jurcan. La fel de încrezător în forţele sale s-a arătat şi Ştefan Prală. „Fie să câştige omul de care au nevoie cetăţenii din judeţul Vâlcea. Ei ştiu ce au de făcut, iar noi ne prezentăm în faţa lor cu realizările noastre de până acum. Cei care merită vor merge în Parlament, iar cei cate nu mai merită vor rămâne acasă”, a precizat democrat-liberalul.

Nici doamna cu greutate din PDL, Iuliana Moise nu s-a arătat mai prejos şi a ţinut să transmită un mesaj de forţă, într-o limbă română destul de stâlcită pe care, cu permisiunea sa, a mai „aranjat-o” puţin. „Este o bătălie politică grea pentru ARD, dar pe care noi o vom duce la capăt. Vom demonstra oamenilor că ceea ce facem, facem bine şi că vrem să fim aproape de ei şi de necazurile lor”, a zis, cu încredere, Moise.

Romeo Rădulescu a transmis un mesaj de suflet electorilor

„Din inimă pentru Râmniceni!”, acesta este sloganul cu care şi-a început scurta declaraţie de presă, fostul primar al Râmnicului, Romeo Rădulescu. „Acesta este mesajul meu. Candidez pentru că se pot face extraordinar de multe lucruri pentru acest oraş. Este important ca cetăţenii acestui oraş să fie reprezentanţi de oameni care ştiu legislaţie şi ce au de făcut”, a precizat Rădulescu.

Foarte bucuros de candidatura sa într-un colegiu din municipiu s-a arătat preşedintele PNŢCD Vâlcea, Aurelian Pavelescu, care a declarat: „Este o mare onoare pentru mine că voi candida pe Colegiul de deputaţi Râmnicu Vâlcea Sud. Mă-ntorc acasă. Cei care nu-şi mai amintesc, vreau să le spun că sunt vâlcean şi tot aici m-am căsătorit. Familia mea este de la Râmnicu Vâlcea. Mi-am dorit tot timpul să vin acasă, dar sigur că jocurile politice sunt diverse. Îmi doresc o campanie echilibrată, fără atacuri la persoană şi care să ofere oamenilor soluţii pentru viitorul apropiat. Ne batem cu un adversar puternic şi nu tocmai corect. Eu nu iau locul nimănui în ceea ce priveşte candidatura. Am venit pe locul meu, acasă”.

Menţionăm că în Colegiul nr. 2 – Râmnicu Vâlcea Sud va intra în luptă Aurelian Pavelescu, iar Romeo Rădulescu este varianta pentru Colegiul nr. 1 – Râmnicu Vâlcea Nord, în timp ce Iuliana Moise va candida în Colegiul nr. 5 – Brezoi. Constantin Niţu îşi va încerca şansele în Colegiul nr. 6 – Horezu, Ştefan Prală în Colegiul nr. 4 – Drăgăşani, iar Milorad Cumpănăşoiu în  Colegiul nr. 3 – Bălceşti. La Senat s-au înscris în competiţie Dorel Jurcan, Colegiul Râmnicu Vâlcea, Ion Oprescu, în Colegiul Drăgăşani-Bălceşti, în timp ce Laurenţiu Baranga vrea să câştige un mandat de parlamentar în Colegiul Horezu-Brezoi.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU