Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Camelia Coroiu scoasă din cărţi de la Consiliul Judeţean şi Inspectoratul Şcolar

RĂZBUNARE. Discordie între preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, şi deputatul de Drăgăşani, Vasile Bleotu. Cei doi s-au certat recent din cauza Cameliei Coroiu, cea care l-a sfidat pe liderul social-democraţilor vâlceni acum câţiva ani când a ocupat funcţia de inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea. Dacă Vasile Bleotu şi-a dorit ca aceasta să ocupe un loc eligibil pe lista de consilieri judeţeni ai USL, Ion Cîlea a refuzat acest lucru. Ba mai mult, acesta nici nu a vrut să audă de o eventuală propunere a acesteia în vederea revenirii sale în fruntea Inspectoratului Şcolar Vâlcea.

Eliminată de pe lista de consilieri judeţeni ai PSD

În stabilirea listei de consilieri judeţeni, pesedistul Ion Cîlea le-a lăsat libertatea primarilor şi preşedinţilor de organizaţii locale să îşi aleagă câte un reprezentant pe zone, cerându-le însă să-l lase mai apoi să le stabilească el locurile pe listă. Aşadar, judeţul a fost împărţit pe şase zone, iar pe zona Drăgăşani, liderul Vasile Bleotu a decis să nominalizeze doi reprezentanţi, Alexandru Oproaica şi Camelia Coroiu. Aceasta din urmă a fost însă eliminată de pe listă când Ion Cîlea şi-a adus aminte că drăgăşeneanca propusă de Bleotu l-a sfidat în faţă atunci când i-a cerut să respecte deciziile partidului şi să înlocuiască directorii şcolari, asta după ce o susţinuse să ocupe funcţia de inspector general al ISJ Vâlcea. Camelia Coroiu a refuzat în repetate rânduri să facă acest lucru, iar la o şedinţă a pesediştilor ea a pozat în cea mai mare legistă a Vâlcii, vorbindu-le acestora de principii şi despre respectarea legii. Acum, la câţiva ani după incident, liderul PSD Vâlcea, Ion Cîlea, a găsit prilejul perfect de a se răzbuna pe Camelia Coroiu, refuzându-i chiar şi candidatura pentru un post de consilier judeţean pe listele USL.

Postul de inspector general al ISJ dat liberalilor, în dauna Cameliei Coroiu

Odată cu schimbarea Guvernului Ungureanu, au şi început speculaţiile în privinţa schimbării directorilor de deconcentrate. Deşi noul prim-ministru, pesedistul Victor Ponta, a declarat că nu se pune problema deocamdată a schimbării directorilor, liberalii şi social-democraţii din teritoriu au şi început să-şi împartă posturile. Tocmai de aceea, drăgăşeneanca Camelia Coroiu şi-a făcut speranţe că va reveni în funcţia de inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea. Din păcate pentru ea, Ion Cîlea nu mai vrea să o vadă nici în poză, dar în vreo funcţie şi se pare că a luat decizia de a ceda această funcţie în dauna liberalilor, spre nemulţumirea deputatului Vasile Bleotu.

CLAUDIA STANCIU