Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CA de la CET Govora, „populat” de indivizi ce nu au legătură cu domeniul energetic

JOCURI POLITICE. O nouă dispută în Consiliul Judeţean Vâlcea. De data aceasta nu Apavilul a încins spiritele politicienilor, ci construirea Consiliului de Administraţie de la CET Govora. Sigur, aşa cum era de aşteptat, a fost mare înghesuială, cele şapte locuri scoase la „mezat” fiind „vânate” de toate partidele politice. Posturile din CA ale CET Govora trebuiau distribuite astfel: 2 desemnate de conducerea CET Govora, 1 de Finanţele centrale şi 4 de conducerea Consiliului Judeţean.  Evident că nu s-a ţinut cont de acest lucru, iar în funcţiile de membri ai Consiliului de Administraţie au ajuns personaje politice care nu au nicio legătură cu domeniul energetic. Un astfel de personaj este Eugen Mihalache, cunoscut de râmniceni ca preşedinte interimar al PPDD Vâlcea, un individ controversat, care nu are nicio legătură cu judeţul nostru. El se pare că a fost introdus pe listă chiar de pesedistul Cîlea, care, astfel, şi-a asigurat o nouă majoritate în Consiliul Judeţean, în cazul în care liberalii vor mai face „figuri”. Jocurile de culise făcute de Ion Cîlea l-au iritat pe colegul său din USL, Cristian Buican, care l-a acuzat încă o dată pe social-democrat că încearcă să controleze tot judeţul, atât din punct de vedere politic, cât şi din punct de vedere economic.  

CLAUDIA STANCIU

claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Într-unul din numerele trecute al ziarului nostru, am dat publicităţii, în exclusivitate, numele celor ce vor constitui noul Consiliu de Administraţie al CET Govora. Nu ne-am înşelat deloc, informaţiile date de noi fiind corecte în proporţie foarte mare. Aşa cum spuneam şi atunci, Consiliul Judeţean Vâlcea a emis o hotărâre prin care trebuia constituit Consiliul de Administraţie de la CET Govora, după criteriile OUG 109/2011. Selectarea, recrutarea şi evaluarea membrilor CA de la CET Govora a fost făcută de firma Pluri Consultants Bucureşti, care, susţine preşedintele Ion Cîlea, a acceptat să facă toate procedurile necesare pentru o sumă de doar 100 de milioane lei vechi. Astfel, au fost selectaţi Mihai Bălan, Iustin Predescu, Eftimie Ghermac, Jean Decuseară, Daniela Oteșanu, Eugen Mihalache, Marius Eugen Andronie.

Singurul specialist în domeniu din această listă este fără îndoială directorul Mihai Bălan. În rest, Iustin Predescu şi Daniela Oteşanu sunt asumaţi de PSD, ambii fiind membri ai acestui partid, iar Jean Decuseară şi Cristian Ghermac, asumaţi de PNL. Printre aceştia şi-a făcut loc şi un PDL-ist – Marius Eugen Andronie, care nu a fost însă acceptat de colegii săi consilieri judeţeni, liderul de grup Romulus Bulacu susţinând că refuză să-l voteze în şedinţa Consiliului Judeţean Vâlcea deoarece nu a fost consultat.

Controversele numirii lui Mihalache de la PPDD

În altă ordine de idei, pe lista membrilor CA de la CET Govora şi-a făcut apariţia un personaj controversat, care nu este nici măcar vâlcean. Este vorba despre preşedintele interimar al PPDD Vâlcea, Eugen Mihalache, un individ trimis de la centru să facă ordine în organizaţia vâlceană, dar a creat numai scandaluri şi şi-a făcut din acest partid propria-i afacere. Revenind însă, acesta a fost votat să-i reprezinte pe vâlceni în Consiliul de Administraţie al CET Govora, luând locul unor oameni care poate meritau cu adevărat. Numai că, şi de data aceasta interesele politice au primat, Mihalache fiind susţinut chiar de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, pesedistul Ion Cîlea, care, astfel, şi-a asigurat o majoritate simplă în Consiliu în cazul în care liberalii mai încearcă să-i pună piedici.

Calculul lui Cîlea a fost simplu: PSD-ul împreună cu UNPR şi PPDD va avea 16 voturi, fiindu-i mai mult decât suficiente pentru a-şi trece proiectele de hotărâre importante. Problema este însă că, încă o dată, el a încins spiritele în USL.

Cristian Buican îl acuză, din nou, pe Ion Cîlea

La scurt timp după alegerea noului Consiliu de Administraţie de la CET Govora, liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, a lansat noi atacuri împotriva colegului său de alianţă. Deranjat de numirea pepededistului Eugen Mihalache în CA de la CET Govora, liberalul Buican l-a acuzat pe Cîlea că încearcă, din nou, să acapareze tot şi să împartă fondurile judeţului pe criterii politice, favorizându-şi acoliţii. „Domnul Cîlea vrea să-şi asigure majoritatea în Consiliul Judeţean, atrăgând de partea sa PPDD, care au 3 voturi în CJ. Speră să aibă majoritate fără grupul consilierilor PNL pentru a distribui fondurile judeţului în mod discreţionar, fără a ţine cont de criterii obiective” – ne-a declarat liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican.