Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Bulacu îşi ia zborul de la Consiliul Judeţean

• I se pregăteşte schimbarea

DEBARCARE. Unul dintre cele mai îndelung discutate subiecte politice ale momentului este, fără îndoială, cel legat de revocarea din funcţie a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, democrat-liberalul Romulus Bulacu. După cum aminteam şi în rândurile trecute ale publicaţiei noastre, schimbarea din postul de vice a pedelistului se va produce, luni, 28 februarie, în cadrul unei şedinţe ordinare a CJ.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a declarat că Mircea Poenaru a primit reconfirmarea susţinerii pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. „Noi îl susţinem, în continuare, pe Poenaru. Este o alegere foarte bună… În cazul în care prefectul judeţului, Petre Ungureanu, va ataca decizia de revocare din funcţie a lui Romulus Bulacu, în contencios-administrativ se va trezi cu o plângere penală pentru abuz în serviciu. Cum spuneam, propunerea privind schimbarea lui Romulus Bulacu are toate şansele să treacă, pentru că în CJ s-a format o majoritate solidă”, a spus Cristian Buican.

În ceea ce priveşte recentul protocol politic încheiat între PNL-PC şi PSD, intitulat Uniunea Social Liberală (USL), liderul liberalilor vâlceni a spus că, în acest moment, toate punctele divergente între cele trei formaţiuni politice au fost rezolvate şi discutate, motiv pentru care nu mai există niciun obstacol în parafarea, la Vâlcea, a colaborării politice. „Au existat discuţii legate de alocarea de fonduri la Consiliul Judeţean, care, din punctul nostru de vedere, au fost făcute pe criterii politice. De altfel, noi considerăm că şi numirile în funcţii s-au făcut tot pe considerente politice, însă, sperăm ca odată cu naşterea acestei uniuni lucrurile să se petreacă altfel. În plus, i-am cerut domnului preşedinte al CJ Ion Cîlea să facă noi evaluări în ceea ce priveşte profesionalismul celor care se află în AGA societăţilor care se află sub tutela Consiliului. Cei care nu şi-au dus la îndeplinire mandatul vor fi schimbaţi din funcţii. Am solicitat această reevaluare, deoarece lucrurile nu merg aşa cum ar trebui”, a spus Cristian Buican.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU