Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Bulacu în expectativă, cuplul Vâlcu-Prală pregătit să facă pasul în faţă

Lista pretendenţilor la şefia PDL Vâlcea se restrânge

Pedeliştii vâlceni mai au o lună şi jumătate până la a-şi desemna un nou preşedinte în fruntea filialei de partid. Dacă iniţial anunţul retragerii lui Dorel Jurcan îl plasa pe vicepreşedintele Romulus Bulacu în postura de unic candidat, pe ultima sută de metri acesta pare să cumpănească mai serios asumarea candidaturii, lăsând loc şi pentru alte variante. Printre acestea se numără candidaturile în tandem a fostului deputat Samoil Vâlcu, pentru preşedinţia filialei PDL, însoţit de consilierul judeţean Ştefan Prală, pentru postul de secretar general. De altfel, chiar şi Prală a recunoscut că se va axa doar pe candidatura pentru acest post, nedorind să se înscrie în bătălia pentru fotoliul de preşedinte al PDL Vâlcea. „Cu votul colegilor sper să obţin funcţia de secretar general al organizaţiei PDL Vâlcea”, a menţionat scurt Prală.

Bulacu: „Nu sunt încă decis să candidez!”

Principalul beneficiar al vacantării locului de preşedinte al PDL Vâlcea, Romulus Bulcu nu pare prea entuziasmat de posibilitatea de a prelua frâiele partidului la Vâlcea. „Nu sunt încă decis să candidez. Există anumite discuţii în interiorul partidului pentru a vedea care ar fi cea mai bună soluţie. Nu am toate elementele care să mă convingă că eu aş fi cel mai bun preşedinte al PDL Vâlcea în acest moment. Deocamdată luăm pulsul organizaţiilor din teritoriu. Va trebui să ne întâlnim cu toţii pentru a stabili cine este cea mai potrivită persoană pentru a conduce partidul în mandatul următor. Acum numai de disensiuni în interiorul partidului nu avem nevoie. Suntem în Opoziţie, avem de purtat bătălii cu Puterea nu între noi”, a declarat Romulus Bulacu. Descrierea situaţiei interne din PDL Vâlcea făcută de vicepreşedintele Bulacu lasă de înţeles că democrat-liberalii vor adopta moda alegerilor cu unic candidat, situaţie întâlnită şi la adversarii din PSD şi PNL Vâlcea.

Vâlcu-Prală, cuplu de forţă

De partea cealaltă, Samoil Vâlcu păstrează o distanţă precaută de postura de candidat unic al organizaţiei. „Sunt şi eu o variantă pentru preşedintele organizaţiei. Da, am discutat şi cu Ştefan Prală şi putem face o echipă. Mă împiedică să îmi anunţ de acum candidatura indecizia lui Romică Bulacu. Mai avem câteva săptămâni şi vom ştii cu siguranţă cine va candida”, a declarat Samoil Vâlcu. Acesta deţine în prezent funcţia de secretar general al organizaţiei PDL Vâlcea, varianta echipei cu Prală fiind asigurată şi de o eventuală „cedare” a funcţiei către cel din urmă.