Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Buican trăieşte într-o realitate politică virtuală

DEZERTARE. Se simte iz de oftică mare în glasul preşedintelui PNL, Cristian Buican. De curând, omul a ieşit public aruncând cu săgeţi otrăvite în Ion Nicolae, care, de curând, se aude s-ar fi înscris în UNPR. Înregimentarea sa politică în acest partid nu a fost deocamdată oficializată, dar surse demne de încredere ne-au informat că individul este ca şi înscris în formaţiunea condusă la Vâlcea de deputatul Constantin Mazilu. Parlamentarul promite sancţiuni dure pentru dezertorul Nicolae şi susţine că există posibilitatea ca acesta să fie exclus şi din Consiliul Local.

Scandal mare în PNL Vâlcea după ce, se vorbeşte, Ion Nicolae ar fi luat trenul spre un alt partid. De data aceasta, pentru că omul este cunoscut ca turist politic, Ion Nicolae s-a oprit la UNPR, partid care i-a promis funcţii cheie în instituţiile publice. Vă reamintim că propunerea de suspendare a lui Nicolae din partid a fost expusă cu ceva timp în urmă, după ce alesul a fost acuzat că ar fi dat presei un document intern al PNL, ce făcea referire la faptul că Bogdan Pistol nu mai era preşedinte al organizaţiei municipale în momentul în care a candidat la Primăria Râmnicului. Pus la zid de colegii de partid, Nicolae s-a văzut nevoit să îndure acuze de tot felul din partea acestora, care l-au numit „trădător” şi „mincinos”. Simţind că nu mai poate face „casă bună” cu liberalii, consilierul local s-a reorientat politic, trecând în barca UNPR. Însă, ceea ce l-a scos cu adevărat din sărite pe colericul Buican a fost ultima acţiune a lui Nicolae, care i-a cerut aprobarea preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, de a închiria sala de şedinţe a instituţiei pentru o întâlnire a uneperiştilor.

„Am văzut că domnul Ion Nicolae este într-o ofensivă mediatică din ce în ce mai evidentă, deşi se contrazice de la o emisiune la alta, de la un post de televiziune la altul. Mai întâi declară că este pe cale de a intra într-un nou partid politic căruia îi uit mereu numele. Este vorba de partidul creat de cei care au dezertat din partidele în care au avut activitate până acum, după care spune că a avut o rătăcire când a declarat acest lucru şi de fapt este membru PNL. Oricum, pentru câteva afirmaţii pe care le-a făcut, eu voi propune Biroului Politic Teritorial schimbarea sancţiunii acestuia de la suspendare pe termen de un an, la excludere din partid, în cazul în care domnul Ion Nicolae nu s-a autoexclus încă prin înscrierea în Partidul Trădătorilor din România. Dacă Delegaţia Permanentă va accepta propunerea făcută de Biroul Politic Teritorial, domnul Ion Nicolae va fi exclus din grupul consilierilor PNL din Consiliul Local. Este o diferenţiere clară între votul lui Ion Nicolae şi a celorlalţi doi consilieri liberali. Până acum, liderul de grup al consilierilor a fost domnul Ion Nicolae care vota în principiu cu propriul interes! Atât pe consilierii locali, cât şi pe cei judeţeni i-am avertizat de nenumărate ori că a vota altfel decât stabileşte partidul duce la excluderea din PNL”, a declarat Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea.

Să ne umfle râsul şi alta nu! Nu ne place prea mult Nicolae, dar să spui că omul nu a votat cu PNL este o aberaţie. Ne amintim bine cum alesul, la fiecare şedinţă a Consiliului Local, apăra pe un ton apăsat, de parcă luase foc în gură, ideile şi demersurile aleşilor locali ai PNL. Dacă afirmă aceste lucruri, Cristian Buican este ori amnezic ori şi-a pierdut definitiv simţul realităţii. Ambele pot fi valabile. Ar mai fi ceva de spus! Deputatul susţine că i-a avertizat pe aleşii PNL, judeţeni sau locali, că dacă nu votează în interesul partidului vor fi excluşi. S-avem pardon! Preşedintele de la PNL nu are tupeul să ţipe nici la un câine de pe stradă care l-ar lătra din senin, darămite un coleg de partid. Îşi iubeşte prea mult scaunul de şef al PNL şi e lipsit de coloană vertebrală. Se ştie!

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU