Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BUICAN, te oftici? Constantin Rădulescu, propus CETĂŢEAN DE ONOARE al Ţării Loviştei

Valea Oltului, DN 7, unul dintre cele mai aglomerate drumuri naționale din România, dar și cel pe care se petrec cele mai multe și cele mai grave accidente de circulație, de cele mai multe ori mortale. De fiecare dată când are loc vreun accident pe Valea Oltului sau când condițiile meteo sunt dificile DN 7 se blochează formându-se cozi de kilometri. Șoferii prinși în trafic pe Valea Oltului sunt nevoiți să stea și câteva ore până când se reia traficul.
O posibilă soluție pentru a nu se mai crea ambuteiaje și blocaje ar fi varianta de ocolire, DN7D, însă drumul este aproape impracticabil.
Modernizarea Drumului Național 7D, a fost uitată în fiecare an de către cei de la Compania națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră din România. Drumul este unul extrem de important și ar ajuta mult atunci când DN7 – Valea Oltului se blochează din diferite motive. Șoferii ar putea să o ocolească pe DN 7D – Câineni – Boişoara – Perişani – limită judeţul Argeş, însă drumul este catastrofal. De câteva ori, s-a încercat devierea traficului rutier pe varianta Câineni – Boişoara – Perişani – Berislăveşti, șoferii au fost la un pas să își nenorocească mașinile.
O altă problemă pe care parlamentarii vâlceni au ridicat-o de mai multe ori este și aceea că din anul 2003 acest drum a fost transformat din drum judeţean în drum naţional, trecând în administrarea CNAIR. DN 7D are o lungime totală de 31,36 de kilometri, iar acum Consiliul Județean Vâlcea încearcă declasificarea acestui drum din DN în DJ şi modernizarea lui.

Au început demersurile

În acest sens, președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunțat că deja a inițiat demersurile pentru preluarea în administrarea Consiliului Judeţean Vâlcea a DN 7D şi transformarea acestuia în drum judeţean, în scopul modernizării şi reabilitării. Deși este un adevărat test de perseverență și răbadare, Constantin Rădulescu este decis să meargă până la capăt.
„Am transmis cererea de preluare a DN7 D si transformarea in drum judetean!
Astazi am revenit in Tara Lovistei! M-am intalnit cu primarii din Perisani, Titesti, Boisoara si Caineni si am predat personal conducerii CNAIR Regionala Craiova – CEREREA PRIN CARE DORIM SA DECLANSAM PROCEDURILE DE PRELUARE A DN7 D SI TRANSFORMAREA IN DRUM JUDETEAN!
Am pornit asadar alaturi de colegii mei primari pe un drum lung si la propriu si la figurat!
Sunt increzator ca impreuna vom reusi sa modernizam acest drum vital pentru lovisteni si pentru dezvoltarea economica a zonei!
Ne dorim ca procedurile legale sa nu dureze prea mult si am discutat alaturi de colegii de la RAJDP despre modul cum vom actiona atunci cand drumul devine judetean!
CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU SI ALATURI DE OAMENI VOM REUSI!
Ne tinem de cuvant si alaturi de primari si administratiile locale construim pentru valceni in logica binelui!”, susţine preşedintel CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Cetăţean de onoare

Demersurile preşedintelui Constantin Rădulescu sunt privite cu entuziasm de toţi primarii din zonă, indiferent de coloratura politică. Chiar şi liberalii sunt încântaţi de ideea că DN 7 D ar putea deveni o alternativă pentru Valea Oltului. Mai mult decât atât, primarul liberal din Perişani, Ion Sandu, a spus chiar că îl va face cetăţean de onoare pe Constantin Rădulescu dacă reuşeşte să ducă la bun sfârşit această investiţie.
„Astăzi, a trecut pe la Primărie d.l Președinte al Consiliului Județean Vâlcea care a vizitat zona în ideea parcurgerii tronsonului de drum național D.N 7 D pentru a cunoaște ce va primii la momentul predării drumului de la CNAIR la RAJDP Vâlcea, este pentru prima dată în ultimii 14 ani când cred că se va rezolva ceva benefic la acest obiectiv, cel care ne-a distrus aproape un sfert din viață prin calvarul produs de starea jalnică a acestuia. Succes domnule președinte, am spus public și mă repet, dacă reușiți să modernizați acest drum veți rămâne în istoria Țării Loviștei ca cel mai mare binefăcător al acestei zone și probabil cetățean de onoare al celor 4 localități Câineni, Boișoara, Titești iar la Perișani categoric da”, susţine primarul din Perişani Ion Sandu.