Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Bogdan Pistol a fost ales preşedinte al Ligii Aleşilor Locali din PNL Vâlcea

• Au optat pentru un candidat cu „mâinile curate”

• Duminică, 6 octombrie a.c., la Teatrul Anton Pann din Rm. Vâlcea au avut loc alegerile pentru funcţia de preşedinte a Ligii Aleşilor Locali din cadrul PNL Vâlcea. Cu această ocazie s-a format şi biroul de conducere al acestei structuri, pentru posturile vacante înscriindu-se 18 primari, viceprimari şi consilieri locali liberali. Trebuie să menţionăm că acest eveniment s-a bucurat de o prezenţă numeroasă, participând penelişti din toate colţurile judeţului, sala teatrului dovedindu-se a fi neîncăpătoare. Bogdan Pistol a fost ales cu majoritate covârşitoare, însă nu putem să nu remarcăm că acum el este demnul urmaş al lui Ion „Dinţişor” Nicolae şi al lui Gheorghe Ciucă, cei ce au condus organismul înaintea sa.

Bogdan Pistol a fost ales preedinte al Ligii Aleilor Locali din PNL Vâlcea1
Nu este mai puţin adevărat faptul că s-a observat cu ochiul liber că PNL Vâlcea este împărţit în două tabere în acest moment, pe de-o parte Cristian Buican şi adepţii săi, iar pe de altă parte senatorul Dan Niţu, care capătă din ce în ce mai multă putere în partid. Un exemplu elocvent că acest lucru este cât se poate de real îl constituie situaţia primarului de la Lăpuşata, Constantin Joiţa, care nu s-a regăsit pe lista candidaţilor pentru biroul Ligii. La întrebarea acestuia „cererea mea unde este?”, Cristian Buican, zâmbind ironic, i-a spus: „Cred că domnul Niţu v-a scos după listă”.

Revenind la alegeri, însă, trebuie spus că în sală s-au aflat 212 delegaţi, Bogdan Pistol fiind votat de 210 dintre aceştia, un vot de blam primindu-l chiar de la colegul său consilier judeţean Gheorghe Păsat ca urmare a faptului că, în timpul discursului, l-a ironizat.

Tânărul Bogdan Pistol i-a convins pe colegii săi să-l voteze cu un discurs foarte bun, el punând accent în special pe problemele economice ale primarilor, probleme pe care s-a angajat să le rezolve împreună cu ei. „Dacă în anii trecuţi mai aveam mici elemente plastice în modul de abordare, cred că misiunea pe care mi-o daţi azi şi funcţia pe care o am la Consiliul Judeţean mă obligă să abordez acelaşi ton. Acesta este şi motivul pentru care, renunţând la sentimente, mi-am denumit programul politic «Regulă şi transparenţă» şi cred că introducând aceste două elemente în conducerea organizaţiei vom putea reuşi să conducem cu adevărat eficient. Numai gândind după coerent, concret, după reguli putem transforma Liga Aleşilor Locali, Consiliul Judeţean, Parlamentul sau Guvernul într-o adevărată instituţie. Trebuie să îmi fac un reproş şi făcându-mi-l mie cred că îl fac şi colegilor mei. Cred că modul în care am indicat sursele de finanţare a fost greşit. Ne-am dus în grabă anul trecut cu toţi primarii la Adrănel Cotescu, crezând că acesta va fi etern la Ministerul Dezvoltării şi am făcut proiecte pe OUG nr. 577 şi acum ne-am apucat de lucru şi s-ar putea să avem mari probleme. Ştiu că printre dvs. există o mare teamă legată de urmările legislative, insolvenţa sau urmările penale, teamă care face ca foarte mulţi să nu demaraţi lucrările deja licitate pe PNDL. Sfatul meu este să lucraţi în avans cu 500 de mii sau 600 de mii de lei astfel încât să nu intrăm nici într-o stare de risc, dar să şi depunem situaţii de lucrări la Consiliul Judeţean, pentru ca ulterior să fie trimise la Minister şi apoi să fie decontate. Liga Aleşilor Locali va fi o instituţie. Asta o garantez. Proiectele administraţiilor locale vor fi gândite şi susţinute aici. Regula şi transparenţa vor fi atributele după care ne vom ghida. Cred că acum e un moment crucial pentru partidul nostru. Victoria, fără culegerea roadelor, ne-a descumpănit pe mulţi. dacă rămânem împreună, reprezentăm peste 66% din populaţia judeţului. Eu ştiu sigur că vom rămâne împreună!” – a spus Bogdan Pistol.

Pistol şi-a descărcat cartuşele pe Cîlea

Liberalul şi-a continuat speech-ul lansând atacuri dure la adresa şefului său din Consiliul Judeţean Vâlcea, lansând ideea că Ion Cîlea împarte fondurile judeţului după bunul plac, avantajându-i pe primarii PSD. „Fiind parţial la guvernare, am finanţat câteva localităţi, am compensat câteva datorii. Dar vă întreb ce s-ar întâmpla dacă nu am fi deloc la guvernare? Păi dacă nu am fi deloc la guvernare credeţi că cineva s-ar gândi să ne finanţeze aceste lucrări când şi-aşa nu au bani?! Eu zic să nu ne păcălim singuri. Ştim clar că primarii PSD au primit finanţări mai mari în ultimii şase ani. Acum, de doi ani, s-a mai echilibrat situaţia pentru că suntem şi noi parte din conducerea Consiliului Judeţean. De aceea, rugămintea mea este să instituim şi să propunem o regulă de distribuire a fondurilor la Consiliul Judeţean. Trebuie o formulă matematică care să nu ţină cont de orientarea politică, chiar dacă peste 2-3 ani vom fi şi noi, probabil, la putere în judeţul Vâlcea, va trebui să respectăm această regulă. Dacă nu o introducem acum, perpetuăm acest sistem de acordare a fondurilor pe bază de umilinţă, de prietenie. Mie nu îmi place să văd primarii mei stând pe la uşile Consiliului Judeţean sau a altor instituţii umilindu-se. Acest lucru nu este de acceptat într-o societate normală şi europeană, unde primarul trebuie să fie un simbol al localităţii” – a mai spus Bogdan Pistol.