Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Bogdan Almaşi a demisionat din funcţia de consilier judeţean

LOC VACANT ÎN CJ. Consilierul judeţean Bogdan Almaşi (PDL) şi-a dat demisia din Consiliul Judeţean. În data de 12 septembrie 2011, alesul a trimis Consiliului Judeţean un document prin care afirma că renunţă la funcţia de consilier, motivând că şi-a schimbat reşedinţa şi locul de muncă. Faxul este trimis de la Societatea Naţională a Sării (SALROM), societate al cărui angajat este de puţină vreme. Ne aducem bine aminte că Almaşi şi-a dorit cu ardoare postul de director al şefului Exploatării Miniere Râmnicu Vâlcea, Marius Tănăsie. Gurile rele povestesc că alesul ar fi încercat chiar să-l sape la rădăcină pe actualul director al Exploatării, în speranţa că va reuşi să obţină pentru el scaunul de director. Cum Tănăsie este preţuit şi recunoscut pentru profesionismul său,  schimbarea sa nu s-a produs aşa cum era şi normal să se întâmple.

Nu ştim cu exactitate ce anume l-a determinat pe consilierul Bogdan Almaşi să renunţe la calitatea de consilier judeţean, însă este foarte posibil ca decizia să fi fost luată datorită problemelor financiare cu care se confruntă acesta. Din informaţiile noastre, asupra indemnizaţiei de consilier al lui Almaşi, în valoare de 675 lei – pentru participarea la două şedinţe ale Consiliului Judeţean pe lună – pentru a-şi recupera datoriile, societatea TBI Leasing SA pusese o poprire (procedură prin care un creditor urmărește – în baza unei hotărâri judecătoreşti – sumele datorate datornicului său de către o a treia persoană; reținere din salariul cuiva în contul unei datorii). Suma pe care alesul o datorează societăţii de leasing este de 117.547,29 lei şi a fost creată în urma achiziţionării unui autoturism de lux. Menţionăm că din suma de 675 lei, reprezentând indemnizaţia de consilier judeţean, 297 lei mergeau în conturile Primăriei Râmnicului, căci, ştim noi, Almaşi nu prea obişnuia să-şi plătească taxele şi impozitele.

Un simplu calcul matematic ne arată că dacă societatea de leasing amintită şi-ar fi recuperat datoria alesului, în cazul în care acesta ar fi rămas cu acelaşi venit în următoarea perioadă, ….în numai puţin de 15 ani!. Iată ce scrie Bogdan Almaşi în demisia sa din funcţia de ales judeţean: „Subsemnatul Alexandru Bogdan Almaşi domiciliat (…) începând cu data prezentei  (12 septembrie 2011 – n.r), demisionez din funcţia de consilier în Consiliul Judeţean Vâlcea. Menţionez că motivul demisiei mele este schimbarea reşedinţei şi a locului de muncă din Râmnicu Vâlcea în Bucureşti”, se arată în textul documentului amintit.

Următorul pe lista PDL de aleşi judeţeni este Gabriel Tomescu, însă, potrivit legii acesta nu va fi validat în funcţie doar după ce formaţiunea politică despre care aminteam nu va trimite un răspuns Consiliului Judeţean, din care să reiasă că acesta este, în continuare, membru al partidului. În cazul în care a fost exclus din PDL, în echipa de aleşi judeţeni va fi ales un alt candidat din listă.

Renunţarea

După cum bine se ştie, fostul consilier Bogdan Almaşi a avut dintotdeauna păreri divergente faţă de preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, despre care a spus că este un personaj politic lipsit de viziune, deşi realitatea a demontat cele susţinute de el. Pentru a se face şi mai bine auzit în spaţiul public, alesul şi-a făcut şi un blog, pentru a-l certa şi mai abitir pe şeful CJ. Democrat-liberalul a criticat dur în scrierile sale actuala clasă politică locală, erijând într-un Torquemada autohton, care vrea îndreptarea cocoşaţilor. Cel mai adesea, colegii săi i-au reproşat că nu s-a implicat în politică la nivel de acţiuni şi proiecte, preferând să fie un boem. Plecând de la principiul că atacul este cea mai bună cale spre a-şi face puţine imagine, consilierul judeţean a aruncat cuvinte grele la adresa politicienilor, despre care crede că sunt nişte „nevertebrate”. „De ceva vreme mi se predă cu insistenţă lecţia de biologie. În cazul meu, elev cu 12 ani pierduţi (sau câştigaţi??) în politică, evident că mi se prezintă obsesiv regnul animalelor politice. Încă nu înţeleg de ce tot repet «materia»!!! Nu reuşesc să trec «clasa»… rămân repetent mereu la biologie politică !!! Profesorii mei politici îmi tot transmit mesaje discrete cum că am mari probleme cu lecţia «Nevertebrate»”, scria Almaşi pe blogul său făcând referire la politicienii de azi. Remarca nu este surprinzătoare şi nici neapărat falsă, doar că alesul judeţean nu a demonstrat nici el, cel puţin până acum, că ar fi altfel. Se contopeşte masei amorfe de oameni politici, care preferă anonimatul implicării în problemele de interes colectiv. Poate că aceste aprecieri ar fi fost mai nimerite în momentul în care pedelistul ar fi demonstrat că se distanţează vizibil de „nevertebrate” nu doar la nivel declarativ, ci, cum spuneam, prin acţiuni concrete.

„Este regretabil faptul că un consilier judeţean se aruncă în declaraţii pe un post local de televiziune fără să se priceapă a ajunge    la …. chestiune. Este vorba despre tânărul consilier Bogdan Almaşi, care a uitat cu desăvârşire ce a votat în şedinţele Consiliului Judeţean, ce hotărâri a aprobat pentru punerea în operă a unor proiecte pe structură economică. Nu ştim şi nici nu ne interesează dacă este vorba despre ignoranţă sau rea-voinţă”, susţinea Ion Cîlea vizavi de atacurile lansate de Almaşi la adresa sa.

Deranjat de afirmaţiile consilierului judeţean, preşedintele CJ i-a şi dat o replică, în care spune că raţiunile sale sunt mai mult decât eronate. „Îmi exprim regretul că un consilier judeţean nu are cunoştinţă despre ceea ce votează în interesul cetăţenilor pe care îi reprezintă. Practic toate proiectele judeţului au fost aprobate prin hotărâri ale Consiliului Judeţean Vâlcea adoptate în unanimitate. Mai mult decât atât, toate modificările legate de bugete, indicatori tehnico-economici ş.a.m.d., au fost aprobate tot prin hotărâre a Consiliului Judeţean, deci orice consilier judeţean a avut nenumărate ocazii să cunoască proiectele judeţului. Mai mult decât atât, consilierilor judeţeni le este pus la dispoziţie periodic un centralizator al tuturor proiectelor judeţului, pe care probabil nu toţi l-au putut înţelege. Îmi pare rău să constat existenţa unei memorii pe termen atât de scurt sau reaua voinţă, în condiţiile în care, pe de o parte, proiectele judeţului Vâlcea sunt cunoscute de oricine care vede efectiv ridicându-se construcţiile, iar, pe de altă parte, se ştie că am sprijinit personal toate proiectele de dezvoltare economică din judeţ, fără a face vreo diferenţă”, susţine social-democratul.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU