Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Bătaie” pe consiliile de administraţie ale instituţiilor subordonate CJ

CONTROVESRE. Aleşii judeţeni liberali au ameninţat că, în cazul în care niciun reprezentant de-al lor nu va fi ales în consiliile de administraţie ale instituţiilor subordonate CJ, vor cere rapoarte lunare asupra activităţii membrilor acelor consilii.

Scandal mare la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea. Liberalii au sărit ca arşi când trebuiau să voteze reprezentanţi în Consiliile de Administraţie ale instituţiilor subordonate CJ,  acuzându-l pe Ion Cîlea că le încalcă dreptul la o informare corectă pentru că nu au niciun om acolo. Cel mai vehement s-a dovedit a fi tânărul consilier Victor Popescu, care a prins „aripi” de când a fost ales şef al tinerilor liberali din judeţ. Acesta a ameninţat că, în cazul în care niciun reprezentant al PNL nu va fi ales în Consiliile de Administraţie ale instituţiilor subordonate CJ, peneliştii vor cere rapoarte lunare asupra activităţii membrilor acelor consilii. „Trebuie respectată configuraţia politică obţinută în urma alegerilor din 2008. Din câte văd arcul guvernamental al judeţului Vâlcea format din PDL şi PSD doreşte ca în toate CA şi AGA să nu facă parte niciun reprezentant liberal. În condiţiile acestea, luând act de alianţa dumneavoastră şi de faptul că restricţionaţi accesul la informaţii şi la deciziile care se iau, reprezentanţii PNL solicită de acum înainte raport lunar al reprezentanţilor din CA şi AGA ale instituţiilor subordonate CJ” – a spus Victor Popescu.

Simţindu-se lezat de acuzaţiile liberalilor, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, nu a ezitat să le dea o replică dură consilierilor PNL, cărora le-a adus aminte că două instituţii subordonate CJ încă sunt conduse de membri liberali. Este vorba de Nicolae Vălimăreanu – director al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Vâlcea şi de Nicolae Badea – director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea. „De exemplu, la RAJDP aveţi director liberal, nu l-am scos din schemă şi îl apreciez foarte mult. La RAJDP omul care a fost numit în Consiliul de Administraţie era al PDL-ului, Ioan Filip, dar din cauză că acesta deţine acum funcţia de subprefect trebuie înlocuit. Mi se pare normal să fie tot de la dânşii. Pe mine nu mă deranjează să aibă PNL sau PDL un membru, de aceea puteţi face propuneri” – a spus Ion Cîlea. Nici vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Dumitru Persu, nu s-a lăsat mai prejos, în stilu-i caracteristic, spunându-le liberalilor că reprezentanţii în consiliile de administraţie se aleg prin vot secret şi se pot înscrie câţi vor. „Cu ce am restricţionat noi trecerea pe buletinul de vot a consilierilor liberali? În orice structură democratică totul se alege prin vot secret. Dacă ei vor să facă o uniune, un fel de trăiască prietenia ruso-sovietică, o facem, dar deocamdată prin vot secret stabilim structurile de conducere ale unor societăţi unde liberalii nu sunt restricţionaţi să facă propuneri” – a adăugat Dumitru Persu

În final, prin vot secret au fost aleşi Cristian Delescu din partea PDL în Consiliul de Administraţie de la RAJDP Vâlcea, Remus Petrescu (PDL) în AGA de la Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea şi Nicu Spiridon la AGA Flandra.

CLAUDIA STANCIU