Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

Bătaie de joc marca PNL în Consiliul Local! Matei ameninţă cu plângeri penale!

foto Vocea ValciiO nouă şedinţă la Primăria Râmnicu Vâlcea cu scandal, aşa cum ne-au obişnuit în ultima perioadă „minunaţii” noştri consilieri locali liberali. În disperarea lor să pună mâna pe putere, peneliştii încearcă prin orice metodă, chiar dacă este nelegală, să îi ia atribuţiile de primar interimar pesedistului Ion Gigi Matei.

Şi la ultima şedinţă de marţi, 30 iunie 2015, au încercat acelaşi lucru, cu aceleaşi documente copy-paste ca şi în şedinţele precedente, doar cu o altă tactică. Aşadar, liberalii au decis să boicoteze majoritatea punctelor de pe ordinea de zi, votând împotriva copiilor, împotriva simplilor cetăţeni din Râmnic şi chiar împotriva constructorilor.

Sigur, au existat şi puncte de pe ordinea de zi pentru care PNL şi-a dat votul, însă, pentru a înţelege tactica liberalilor, trebuie să spunem că acolo aveau un interes. Mai exact, un vot pro pe care l-au dat liberalii îl viza direct pe unul dintre colegii lor de partid, Gheorghe Obogeanu, ce vrea să-şi construiască un spaţiu comercial pe strada Lespezi.

Dar, când a fost vorba să voteze pro pentru ca elevilor de la Liceul Antim Ivireanul să le fie achiziţionat un xerox necesar acum, în timpul bacalaureatului, sau când s-a pus problema să le acorde copiilor cu necesităţi speciale de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Băbeni un spaţiu pentru activităţi, liberalii lui Buican s-au împotrivit şi au refuzat constant să ridice mâna şi să voteze pentru aceşti copii.

Panduraşu, împiedicat de Pruteanu să voteze

La proiectul de hotărâre privind „prelungirea duratei de folosinţă gratuită de către Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Băbeni a imobilului Grădiniţa cu program prelungit Nord 3”, consilierul local Adina Dobrete a ţinut să ia cuvântul şi să le ceară colegilor săi liberali din CL să nu se joace cu vieţile copiilor doar pentru interesele lor politice meschine.

„Aş vrea să nu păţim ca la punctul nr. 2, pe care dvs. nu l-aţi votat. La punctul nr. 2 trebuia doar un xerox pentru examenele de bacalaureat la Liceul Antim Ivireanul, mai trebuia doar plata asigurată copiilor de la Grădiniţa Cozia. Nu era mare lucru şi se putea vota, pentru că era vorba de copiii comunităţii. Iar la acest punct la care fac referire acum este vorba despre copii cu cerinţe educative speciale care au nevoie de un loc unde să stea, să înveţe în condiţii civilizate. Este hotărârea dvs. dacă votaţi sau nu, dacă vă jucaţi cu vieţile copiilor sau nu” – a spus Adina Dobrete, consilier judeţean PSD şi inspector şcolar de management.

Numai că peneliştii au rămas impasibili şi de această dată, ei votând împotrivă fără niciun fel de remuşcare. Ba mai mult, în timpul votului a existat şi un moment ilar între consilierii Pruteanu şi Panduraşu. Adrian Panduraşu (care a migrat iniţial de la PNL la PSD, iar acum este iar în cârdăşie cu liberalii) a vrut să voteze pentru acei copii de la Băbeni, însă liberalul Pruteanu a reacţionat prompt şi, în văzul tuturor, i-a făcut semn să coboare mâna şi să voteze împotrivă. Jenant!

Vârlan a fost ales, din nou, primar interimar

În final, după ce au blocat întreaga activitate a Primăriei Râmnicului, consilierii locali PNL l-au ales, din nou, pe Edi Vârlan viceprimar cu atribuţii de primar, nu înainte însă de părăsirea sălii a aleşilor PSD, care au refuzat să vadă spectacolul liberalilor până la sfârşit.

Ca şi la şedinţele precedente, în care Vârlan a fost ales viceprimar cu atribuţii de primar, secretarul primăriei, Ion Didoiu, i-a atenţionat pe liberali încă o dată că documentele lor nu sunt legale, refuzând în acelaşi timp să-şi pună viza de legalitate. A existat şi un schimb de replici dur între aleşii locali şi Didoiu, Grig Crăciunescu lansând câteva avertizări voalate la adresa secretarului.

Una peste alta, urmează ca secretarul primăriei să trimită proiectul de hotărâre către Prefectura Vâlcea şi, mai mult ca sigur, prefectul va ataca în contencios, ca şi până acum.

Matei ameninţă…

Actualul primar interimar, Ion Gigi Matei, a reacţionat şi el după show-ul oferit de liberali şi i-a ameninţat pe aleşii locali PNL că le va face plângeri penale pentru abuz în funcţie dacă mai blochează activitatea Primăriei Râmnicu Vâlcea.

„Din păcate se prelungeşte acest spectacol prost dat de reprezentanţii PNL. Să vii aici, să te pui în faţa camerelor de luat vederi şi să ştii că ai o responsabilitate, dar să nu faci nimic, este de neconceput. Acest joc prost are nişte urmări. Azi nu au fost aprobate plăţi către constructori, care stau cu sute de angajaţi de luni de zile neplătiţi. Sunt bani de la Guvern, de la Ministerul Dezvoltării, bani pentru care eu m-am zbătut foarte mult, dar care nu pot ajunge la salariaţi.

Este inacceptabil să ajungem să ne batem joc de o instituţie care trebuie să fie reprezentativă pentru oraşul nostru. Sper să înţeleagă până la urmă că, dacă se adună prin cârciumi şi ia decizii, nu înseamnă că trebuie să şi conducă oraşul. Repet, acest joc trebuie să înceteze, pentru că afectează interesele comunităţii. (…) Dacă vor continua să blocheze activitatea instituţie, vor trebui să plătească. Le voi face plângeri penale pentru abuz în funcţie” – a spus primarul Ion Gigi MATEI.