Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

,,Băsescu şi Boc ar trebui spânzuraţi în piaţa publică!”

DECIZIE. Magistraţii Curţii Constituţionale au decis: Legea pensiilor este constituţională. Hotărârea a fost luată cu 5 voturi pentru şi 4 împotrivă, iar legea va ajunge pe masa preşedintelui Traian Băsescu pentru promulgare. În timp ce liderii PNL şi PSD au anunţat că vor începe procedura de suspendare a şefului statului dacă acesta va promulga legea, Aurel Popescu, liderul Sindicatului Cartel Alfa, filiala Vâlcea, spune că actualul guvern în frunte cu preşedintele ţării ar trebui spânzuraţi în piaţa publică sub acuzaţia de genocid.

Curtea Constituţională a României a decis miercuri, 6 octombrie, aşa cum i-a dictat Traian Băsescu: în defavoarea pensionarilor. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că social-democraţii respectă decizia Curţii Constituţionale, dar că îi vor cere din nou preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge Legea pensiilor. În caz contrar vor declanşa suspendarea acestuia.

Bogdan Hossu, liderul confederaţiei sindicale Cartel Alfa, a declarat că îi va cere preşedintelui Traian Băsescu să retrimită Legea pensiilor la Parlament, în cazul în care şeful statului va promulga aceasta lege, sindicaliştii vor ieşi în stradă.

Aurel Popescu, liderul Cartel Alfa, filiala Vâlcea,  merge ceva mai departe şi spune că actualii capi ai ţări, preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc, ar trebui spânzuraţi în piaţa publică, cu ardei la tălpi, pentru că au înfometat populaţia şi au amanetat viitorul copiilor pentru 30 de ani de acum înainte.

,,Dacă valoarea punctului de pensie va fi sub 45% din venitul mediu brut pe economie, puterea de cumpărare a românilor o să scadă dramatic. Acum se situează între 38 – 39%, dar peste un an va fi de 30%, iar în viitor va ajunge undeva la 5% faţă de cel de astăzi. Nu putem să fim de acord cu condamnarea pensionarilor la moarte, pentru că asta se întâmplă acum. Pensia nu este un ajutor social care poate fi modificat oricând şi oricum, după cum vor muşchii guvernanţilor, este un drept câştigat. Oamenii au cotizat o viaţă pentru banii ăştia, nu-i poţi lua aşa când vrei tu, stat. Dacă cu 20 de ani în urmă l-am condamnat pe Ceauşescu pentru genocid, ce ar trebui să le facem ăstora de acum, care au condamnat populaţia la înfometare? Probabil să-i spânzurăm în piaţa publică! Să le punem ardei, nu ştiu ce ar trebui să le facem să-i readucem în realitate. Mă apucă greaţa când îi văd pe politicieni, de parcă ar trăi pe altă planetă, că pot accepta aşa ceva. Au păpat banii de la FMI şi au amanetat viitorul copiilor pentru 30 de ani de acum înainte”, a afirmat Popescu.

DANA NEDESCU