Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BĂSESCU despre UDREA la congresul PMP: Sper să-mi confirme că este un om cinstit

În aplauzele reprezentanţilor PMP prezenţi la congres, dar şi scandărilor acestora, Traian Băsescu a venit la tribună şi şi-a prezentat proiectele viitoare legate de PMP. Băsescu i-a mulţumit Elenei Udrea pentru efortul de construcţie a noului partid, dar şi pentru delicateţea de a nu fi prezentă în sală, acum, când asupra sa planează acuzaţii de corupţie.

„Mulţumesc pentru invitaţia dvs. la congresul PMP. Este adevărat că, preşedinte fiind, am considerat că România are nevoie de un partid nou, care să nu poată fi acuzat de tarele trecutului, care să poată genera speranţă. Îmi doresc ca PMP să fie un partid care a plecat de la zero şi care să se afirme ca fiind capabil să dea soluţii pentru continuarea proceselor de modernizare a ţării şi consolidarea statului de drept.

Vrea să vă spun cum v-am văzut eu de la Cotroceni: v-aţi înfiinţat pe 29 ianuarie 2014 şi aţi trecut prin două alegeri: europarlamentare şi prezidenţiale. Aţi trecut pragul de fiecare dată, iar pentru un partid nou acest lucru este excepţional.

Se vede că PMP-ul nu este îngropat, aşa cum spuneau unii analişti. Aveţi un număr de reprezentanţi în sală de care vă poate invidia orice alt partid. Nu putem ţine un congres pe stadion, e adevărat, însă, nu de alta, dar e frig.

Vă mulţumesc pentru tăria care aţi avut-o. Sunteţi o mână de oameni care aţi crezut în acest proiect. Îi mulţumesc doamnei Elena Udrea şi vouă tuturor celor care v-aţi dedicat construirii acestui partid.

Ţin să-i mulţumesc doamnei Elena Udrea pentru delicateţea gestului de a nu fi prezentă în sală. Sper să beneficieze de condiţii corecte pentru a se putea apăra. Sper să-mi confirme că este un om cinstit. Am convingerea că dacă va avea şansa să o facă, o va face.

Probabil vă întrebaţi ce vrea fostul preşedinte la voi. Vreau să vă fiu partener. Vom avea un parteneriat în care eu vă voi pune la dispoziţie experienţa mea, dar nu vă voi conduce! Tot timpul, acest partid va avea în mine un partener. Împreună cu PNŢCD, vom putea forma o structură politică capabilă să convingă şi să câştige.

Observ că este o furibundă propagandă pentru demolarea a ceea ce s-a întâmplat între 2004 – 201. Era obligaţia mea să ies public şi să-mi apăr mandatul. Acesta nu poate fi lăsat pe mâna televiziunii lui Voiculescu, a lui Ghiţă sau a echivalentului lui Gâdea de la Realitatea TV”, a spus Traian Băsescu.