Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Băsescu către adjunctul secretarului de stat american: „Micile neînţelegeri să nu ne afecteze relaţia”

Vizita adjunctului secretarului de stat american, Victoria Nuland, în România, se datorează sărbătoririi celor 10 ani de apartenenţă a României la NATO. Preşedintele României, Traian Băsescu, a primit-o vineri seară, la Palatul Cotroceni, pe Victoria Nuland, într-o întâlnire care a durat aproximativ o oră.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în cadrul întâlnirii, că speră că micile neînţelegeri nu vor afecta esenţa relaţiilor noastre cu SUA şi că este o onoare prezenţa acesteia la Bucureşti. „Mă bucur să vă văd din nou aici, la Bucureşti. Este o onoare să vă avem aici. Trebuie să fiţi obosită după zborul prin Europa (…) E o mare plăcere pentru noi să discutăm problemele pe care le avem”, i-a spus preşedintele Traian Băsescu oficialului american, la începutul întrevederii de la Palatul Cotroceni.

„Şi importanţa alianţei noastre (…)”, a spus Victoria Nueland. Preşedintele Traian Băsescu, a menţionat, la rândul său: „Sper că micile neînţelegeri nu vor afecta substanţa relaţiilor dintre ţările noastre”.

Sâmbătă dimineaţă, la ora 9.00, conform programului anunţat de MAE, Nuland s-a întâlnit cu ministrul de Externe, Titus Corlăţean, urmând să facă scurte declaraţii de presă. De asemenea, oficialul american s-a întâlnit cu reprezentanţi ai societăţii civile.