Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Aurelian Pavelescu a spus că USL a atacat statul de drept

EXPLICAŢII. Aurelian Pavelescu, candidatul ARD în Colegiul Râmnicu Vâlcea Sud, a menţionat că deţine toate instrumentele juridice necesare prin care poate demonstra că USL a executat o lovitură a statului de drept, ce nu va rămâne nepedepsită, în timp, de electorat. Mai mult, el susţine că a fost şi un bun prieten dar şi un opozant al preşedintelui Traian Băsescu, atunci când a considerat că acesta a făcut anumite greşeli.

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a declarat că între 3 şi 6 iulie USL a executat o lovitură de stat. Această lovitură este, în opinia sa, prima dată în Europa pe tărâmul statului de drept, adăugând că preşedintele statului, Traian Băsescu, a avut un comportament exemplar. „Eu nu am fost doar un opozant al preşedintelui Traian Băsescu, ci şi un prieten al acestuia, atunci când i-am fost avocat. În 2004, am dus o luptă foarte grea, la fel ca şi acum, împotriva USL de data aceasta, pentru dărâmarea guvernării Iliescu-Năstase. În acelaşi an, am reuşit să câştigăm şi alegerile, cu Alianţa DA. Am fost alături de preşedinte la referendum, apărând statul de drept şi instituţia prezidenţială. Eu cred, în continuare, şi voi demonstra acest lucru cu instrumente juridice, că între 3 şi 6 iulie USL a executat o lovitură de stat. Această lovitură este, în opinia mea, prima dată în Europa pe tărâmul statului de drept. Traian Băsescu a avut un comportament exemplar. Poate mulţi dintre oamenii politici ar fi abandonat lupta în faţa tăvălugului USL, de atunci. De aceea, cred că mai devreme, sau mai târziu, meritele lui vor fi recunoscute de cei care se gândesc că Traian Băsescu este cel care le-a tăiat pensiile şi salariile, lucru care nu este real”, a spus Aurelian Pavelescu, candidatul ARD în Colegiul Râmnicu Vâlcea Sud.

Aurelian Pavelescu s-a născut în comuna Lădeşti. În perioada 2004 – 2008 a fost deputat în Parlamentul României. Între 2006 şi 2010 a fost prim- vicepreşedinte PNŢCD. Din 2010 şi până în prezent este preşedinte PNŢCD. Din 2010 este membru în Biroul Politic al  Partidului Popular European, unde reprezintă interesele României în faţa instituţiilor europene, având comunicare directă cu liderii care conduc Europa. Aurelian Pavelescu este copreşedinte al Alianţei România Dreaptă (ARD). Este una dintre vocile cele mai puternice din România care apără drepturile cetăţenilor şi dezvăluie cu mult curaj actele de corupţie.

Aurelian Pavelescu a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti şi este profesor. A predat la liceul General Magheru din Râmnicu Vâlcea şi la Academia de Teatru şi Film din Bucureşti. A absolvit, de asemenea, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi este avocat în Baroul Bucureşti. În cariera sa de avocat a apărat în cazuri celebre precum cazul Banca Transilvania, cazul procurorului Alexandru Lele, victimă a regimului Iliescu-Năstase, a fost reprezentantul sindicatului din Petrom şi avocatul Societăţii Ziariştilor din România.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU