Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Aurel Vlădoiu a făcut un maraton în colegiul Horezu

Zilele trecute, parlamentarul PSD a fost prezent la hramul Mănăstirii Dintr-un Lemn, alături de Mircea Geoană, preşedintele Senatului, şi de Ion Cîlea, şeful Consiliului Judeţean Vâlcea. În aceeaşi zi, social-democraţii au fost prezenţi şi în comuna primarului Constantin Banacu, unde au asistat la manifestările organizate cu ocazia deja celebrei sărbători „Brâul de Aur”. „După cum probabil se ştie, în fiecare an, pe 8 septembrie, de Sfânta Marie Mică, la Bărbăteşti, are loc festivalul „Brâul de Aur”. Anul acesta, a ajuns la cea de-a 40-a ediţie şi a fost, cred eu, cel mai frumos de până acum. Domnul Mircea Geoană, preşedintele Senatului, s-a arătat plăcut impresionat de modul în care sunt păstrate tradiţiile în această zonă şi, totodată, l-a felicitat pe primarul Constantin Banacu pentru numeroasele investiţii pe care colegul nostru a reuşit să le facă. Revenind la festival, însă, aş menţiona că a fost un program deosebit, care a debutat, dis-de-dimineaţă, cu parada costumelor populare. Localnicii, îmbrăcaţi în straie populare, au pornit în căruţe spre Biserica Zăvoaie, unde, la prânz, au luat cu toţii masa. Apoi, la căminul cultural, au urmat cântece şi dansuri populare. Primarul comunei a pregătit multe surprize, apreciate de cei peste o mie de localnici şi invitaţi prezenţi. Pe scenă, au urcat 15 formaţii artistice renumite, Ansamblul Folcloric „Căluşarii” şi, nu în ultimul rând, cunoscuta solistă Niculina Stoican. Iniţial, se dorea ca acest eveniment deosebit de important pentru Bărbăteşti să coincidă cu inaugurarea investiţiilor derulate pe Măsura 3.2.2 a PNDR. Din păcate, lucrările n-au fost terminate atât de repede, astfel că inaugurarea acestora a fost amânată pentru luna octombrie”, a precizat deputatul.

De asemenea, Aurel Vlădoiu, împreună cu Ion Cîlea şi ministrul Elena Udrea, a participat la semnarea contractului de finanţare în valoare de peste 17 milioane de euro pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă. În plus, Aurel Vlădoiu a fost prezent la evenimentul organizat de primarul comunei Slătioara, Sorin Romcescu. „Şi aici, a fost o manifestare foarte reuşită, mediatizată de Radio Craiova şi de alte canale media importante. La spectacolul de la Casa de Cultură, au venit peste 800 de localnici. Primarul le-a oferit acestora muzică populară de calitate şi surprize dintre cele mai plăcute. A premiat elevii fruntaşi şi toată lumea s-a simţit foarte bine. Vă reamintesc că Sorin Romcescu, la fel ca şi Constantin Banacu, are realizări extrem de importante. Cea mai importantă dintre acestea este, evident, investiţia pe Măsura 322 a PNDR, în valoare de aproape 2.5 mil. euro”, a adăugat parlamentarul PSD.

Grădiniţa de la Băbeni trebuie redeschisă

Parlamentarul a vizitat din nou comuna Mateeşti, unde se sărbătorea ziua localităţii. Aici, social-democratul a vorbit cu localnicii despre implicarea CJV în derularea unor investiţii şi a promis că va face front comun cu Primăria şi CL pentru rezolvarea principalelor probleme ale comunităţii: „trenarea lucrărilor la reţelele de apă şi canalizare, dar şi a celor care vizează reabilitarea drumurilor comunale”. Parlamentarul a apreciat, în schimb, eforturile autorităţilor locale şi faptul că acestea au reuşit să atragă fonduri de la Banca Mondială pentru modernizarea unităţilor de învăţământ. Ziua de luni l-a prins pe deputatul Aurel Vlădoiu la Băbeni, unde acesta a participat la deschiderea noului an şcolar la liceul din localitate. „Marea mea mâhnire a fost că nu s-a reuşit ca şi  grădiniţa din această localitate să fie deschisă pentru copii preşcolari pe 12 septembrie 2011. Am discutat pe această temă şi cu domnul primar al oraşului, Bogdan Ştefan. Deşi nu am nicio putere în această chestiune, mă voi adresa tuturor instituţiilor abilitate în rezolvarea acestei situaţii. Mă voi duce din nou acolo, joi, şi sper ca cei mici să nu mai aibă de suferit. Grădiniţa trebuie redeschisă urgent”, a subliniat social-democratul.

RAUL POP