Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ATACURI între Cristian Buican și Costi Rădulescu pe tema programului Laptele și Cornul în VÂLCEA: ”Au furat mâncarea copiilor””

Programul guvernamental „Laptele şi cornul” este blocat în tot judeţul Vâlcea, din cauza procedurilor de achiziţie care trebuie urmate. Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a lansat noi atacuri la rivalul social – democrat, care ocupă scaunul de președinte al CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, considerându-l pe acesta principalul vinovat pentru situația creată.
„Preşedintele CJ Vâlcea, domnul Constantin Rădulescu ar trebui să plece acasă. Este incompetent şi dovedeşte asta în fiecare zi. Nicio şcoală din judeţul nostru nu a primit până acum lapte şi corn pentru elevi. Acest lucru este de nepermis şi îl acuz public pe domnul Constantin Rădulescu că, din dorinţa de a avea beneficii personale, în urma desfăşurării acestui program, s-a ajuns în această situaţie. De ce în alte judeţe nu sunt probleme cu acest program. Pentru că acolo există viziune, licitaţiile se ţin din timp, sunt împărţite în mai multe loturi, pe zone şi astfel produsele ajung proaspete la elevi, de obicei de la firme locale. În acest fel, toată lumea are de câştigat. La noi la Vâlcea, se preferă un centralism comunistoid, probabil din dorinţa de îmbogăţire a celui ce vremelnic se află în fruntea judeţului. O gândire păguboasă, care probabil îl va duce la pierzanie pe domnul Rădulescu. Asta e cadoul PSD-iştilor vâlceni în an de centenar: le-au furat până şi mâncarea elevilor!” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Procedurile au fost blocate

Pe de altă parte, președintele CJ Vâlcea, social – democratul Constantin Rădulescu, consideră că poziția președintelui PNL este doar o acțiune politică și că situația de la Vâlcea se mai regăsește și în alte județe din țară. ”Din păcate, domnul Cristian Buican înțelege să trateze acest subiect politic. Licitația privind atribuirea laptelui și cornului în județul Vâlcea a fost publicată de CJ Vâlcea pe SICAP, însă procedurile au fost blocate. Autoritatea ANAP a întors de 4 ori procedurile privind licitația pentru distribuirea laptelui și cornului în județul Vâlcea. Noi, la Consiliul Județean Vâlcea, respectăm legea și așteptăm ca toate procedurile să fie întocmite, chiar dacă asta nu-i place domnului Buican”, susține președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.
„Hotărârea de guvern prin care s-au demarat procedurile de achiziţie a apărut la sfârşitul lunii iulie. Am pornit pe trei loturi, fructe, lapte şi corn, documentaţiile de licitaţie fiind depuse pentru verificare şi validare la ANAP pe 10 septembrie. Pe 27 septembrie am aflat că au fost respinse, pe motiv că ne-am luat prea multe măsuri în ceea ce priveşte ofertanţii. Am repostat pe 12 octombrie, iar pe 15 octombrie au fost respinse din nou. Am revenit pe 16 octombrie iar pe 17 octombrie, documentaţiile au fost validate, licitaţia fiind demarată pe 23 octombrie. Ofertele depuse pe cele trei loturi au fost deschise pe 26 noiembrie. Sunt doi ofertanţi pentru fructe, un ofertant pentru lapte şi cinci pentru produsele de panificaţie. În prezent, aceste oferte sunt în faza de evaluare în cadrul comisiei”, a declarat administratorul public al judeţului Vâlcea, Adrian Mihăilă.