Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ANUNȚUL PNL pentru Codul Fiscal al lui Ponta: VOM VOTA!

Co-președintele PNL Vasile Blaga a anunțat că liberalii vor vota proiectul de lege privind Codul Fiscal, mai ales reducerea TVA la 19% începând din data de 1 ianuarie 2016. Mesajul liderului PNL vine după ce premierul Victor Ponta a anunțat din Turcia că, după întâlnirea cu miniștrii Finanțelor și Sănătății, a decis că scăderea cotei standard a TVA se va face la 19%, nu la 20, cum se anunțase inițial.

”Am remarcat, în acest sens, că domnul Ponta şi colegii domniei sale au citit cu atenţie programul de guvernare al PNL. În comisia de la Camera Deputaţilor a mai rămas în dezbatere un singur subiect, şi anume cel legat de nivelul şi data la care să se aplice reducerea de TVA. Domnul Ponta lua în derâdere propunerea Partidului Naţional Liberal ca de la 1 ianuarie 2016 cota de TVA să fie de 19%, urmând ca din 2018 să avem o cotă de TVA egală cu cota unică de 16%.

Vă mai aduceţi aminte că Ponta ne propunea o cotă redusă la 20% din aprilie, apoi s-a răzgândit. Iată că acum a ajuns la propunerea noastră – TVA de 19% de la 1 ianuarie 2016. Din acest motiv, PNL va vota proiectul de lege privind Codul Fiscal. Sigur, ne pare rău pentru faptul că Guvernul Ponta nu a găsit argumente pentru a convinge Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană de necesitatea acestor măsuri”, a declarat Vasile Blaga.