Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Antonescu vrea ca proiectul Roşia Montană să fie respins

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, doreşte Să se facă altă comisie, care să discute un proiect nou despre Roşia Montană. Antonescu consideră că în ce priveşte exploatarea minieră de la Roşia Montană, „este nevoie de o reglementare cu rang de lege generală şi, în baza acestui cadru nou legislativ, să se ia o decizie”.

Decizia pentru prelungirea mandatului actualei comisii privind Roşia Montană se va lua în şedinţa Birourilor Permanente reunite, însă preşedintele Senatului crede că ar fi mai oportună respingerea actualului proiect. În opinia sa, o nouă comisie şi un nou proiect despre Roşia Montană se impun în condiţiile date.

[quote width=”auto” align=”none” border=”#666″ color=”#666″ title=” a adăugat Crin Antonescu.”]”La şedinţa Birourilor reunite ale Camerelor vom vedea dacă propunem prelungirea mandatului comisiei. La USL s-a discutat posibilitatea prelungirii mandatului acestei comisii. Varianta pe care noi am agrea-o ar fi ca această comisie să dea raport de respingere si să se constituie o altă comisie care să dea raport pe un proiect nou-nouţ”, a declarat Antonescu. Antonescu se menţine ferm pe poziţie în ceea ce priveşte votul politic al PNL, susţinând că partidul pe care îl conduce va respinge actualul proiect. Antonescu nu exclude însă varianta ca acest proiect să treacă, mai ales dacă PSD-ul reuşeşte să creeze o altă majoritate. „Dacă au majoritate, pot lua deciziile pe care le doresc. Dacă există o majoritate în comisie pentru a vota împotriva proiectului, nu putem împiedica asta”[/quote]