Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Andreea Paul susţine că Ponta a minţit când promis 1 milion de locuri de muncă

Andreea Paul, prim-vicepreşedintele PDL şi ministrul Economiei în Guvernul Alternativă al PDL, este revoltată că Guvernul Ponta, deşi a promis 1 milion de locuri de muncă la alegerile din 2012, nu vine cu niciun fel de soluţie pentru a stimula economia şi pentru a creşte numărul locurilor de muncă în rândul tinerilor. „USL promitea în 2012 un milion de locuri noi de muncă. Unde sunt? Rata şomajului în rândul tinerilor cu vârste de până la 24 de ani a ajuns la aproape 25%. De ce nu se face nimic în acest sens? De ce nu se aşează reprezentanţii Guvernului la o masă cu reprezentanţii opoziţiei şi ai mediului de afaceri pentru a veni cu soluţii? În timpul guvernării PDL, eu am creat programul dedicat tinerilor debutanți în afaceri. Este în vigoare din 2011 și până în prezent s-au creat 10.000 de noi locuri de muncă. Avem nevoie de mai multe inițiative de acest fel”, a declarat Andreea Paul.

Deputatul PDL susţine că Guvernul Alternativă are mai multe idei în acest sens şi tocmai de aceea au decis organizarea unui eveniment „România prosperă prin industrie” – o dezbatere cu caracter tehnic, centrată pe soluții pentru reindustrializarea României şi crearea de noi locuri de muncă, la care vor participa şi importanţi oameni de afaceri.

„O idee foarte bună pentru a stimula creşterea locurilor de muncă o reprezintă implementarea unui program start-up Creat în România, adică crearea unor incubatoare în apropierea universităţilor. Ce înseamnă asta? Mulţi dintre tinerii studenţi au abilităţi de antreprenori, dar nu se pot dezvolta din cauza lipsei resurselor şi din cauză că nu sunt îndrumaţi sau încurajaţi. Atunci universităţile, cu sprijin de la stat, ar putea crea incubatoare de afaceri. Adică studenţii vin cu un plan de afaceri, îl prezintă şi dacă sunt suficient de convingători primesc resursele necesare pentru a-l demara. Acestea pot fi de exemplu, un birou unde îşi pot primi clienţii, consiliere legală şi financiară etc. Universităţile păstrează un procent de circa 10% din afacere, iar când tinerii îşi cresc suficient de mult afacerea încât să-şi dorească să fie 100% independenţi îşi pot răscumpăra cele 10 procente. Aceasta este o idee. Am pregătit un document cu mult mai multe şi sunt convinsă că în urma dezbaterii cu mediul de afaceri vom găsi şi mai multe”, a explicat Andreea Paul, care este şi lector universitar doctor la ASE.

Evenimentul „România prosperă prin industrie” are loc luni, 28 aprilie, ora 17:30, la Grand Hotel Sofianu, strada Știrbei Vodă, Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea.