Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ana Loredana Predescu: „Copiii, bătrânii și persoanele cu dizabilități au nevoie de atenția și ocrotirea întregii societăți”

Deputatul PPU-sl, afiliată grupului parlamentar PSD, Ana Loredana Predescu, a criticat o modificare la Legea 272/2004, privind alocația copiilor.

Deputatul Ana Loredana Predescu a declarat, în cursul zilei de miercuri, că susține creșterea alocației pentru hrana zilnică oferită copiilor, bătrânilor și persoanelor cu dizabilități, menționând că aceștia au nevoie de atenția și ocrotirea întregii societăți.

De asemenea, deputatul PPU-sl a mai spus că e nevoie ca cei mici să aibă condiții civilizate de asistență și îngrijire socială, iar cel mai „important element este să fie tratați cu demnitate.”

„Copiii și tinerii din sistemul de protecție socială, copiii aflaţi în casele de tip familial, precum şi mamele protejate în centrele maternale și copiii din creșe vor beneficia de o alocație crescută pentru hrană de la 12 lei/zi, la 22 de lei/zi”, a scris deputatul pe o rețea de socializare.

Cu toate acestea, Ana Loredana Predescu a spus că proiectul mai propune o schimbare ce îi dezavantajează pe copii.

Unde vor ajunge banii destinați copiilor
„ACEASTĂ CREȘTERE MARCHEAZĂ O MODIFICARE TOTAL ABSURDĂ CARE PRESUPUNE CA, DE ACUM ÎNAINTE, DIN BANII ALOCAȚI STRICT PENTRU NEVOILE COPIILOR, ADICĂ DIN SUMA DE 600 DE LEI/ LUNĂ PENTRU HRANĂ, ÎMBRĂCĂMINTE, ÎNCĂLŢĂMINTE, MATERIALE IGIENICO- SANITARE, RECHIZITE/MANUALE, JUCĂRII, MATERIALE CULTURAL- SPORTIVE, SUME DE BANI PENTRU NEVOI PERSONALE, SĂ POATĂ FI ACHITATE ȘI CHELTUIELI LEGATE DE TRANSPORT, CONDIȚII ADECVATE DE LOCUIT, CHELTUIELI DE ÎNTREȚINERE – ÎNCĂLZIRE, APĂ CALDĂ, ENERGIE ELECTRICĂ”

Aceasta a mai precizat că dacă din suma de 600 de lei se vor cheltui, spre exemplu, 300 de lei pentru carburant, iar cu restul banilor se va achita o factură de curent, nu vor mai rămâne bani pentru investiția în copii.

„Aceste cheltuieli nu sunt destinate asigurării drepturilor copiilor și sunt lipsite de principiul transparenței. Alocația de 600 de lei per copil este destinată pentru a asigura dreptul la îmbrăcăminte, materiale igienico-sanitare, manuale și obiecte personale”, a mai declarat Ana Loredana Predescu.

De asemenea, deputatul a afirmat că toate cheltuielile administrative, precum cele cu întreținerea și transportul, cad în sarcina furnizorului de serviciu sociale acreditat. Mai mult, acestea nu pot fi considerate drepturi are copilului.

„(…) Includerea mai multor tipuri de cheltuieli eligibile ar trebui să fie proporțională cu creșterea sumei alocate pentru fiecare copil și să reiasă clar cota de alocare pentru fiecare cheltuială”, a concluzionat Ana Loredana Predescu.