Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ana-Loredana Predescu: Actul educațional a fost sacrificat în favoarea actului sanitar și al regulilor Covid-19

Ana-Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov, critică haosul din educație, creat de noile măsuri covid 

„În primul rând, închiderea școlilor ținându-se cont de depășirea a 75% din paturile Covid ale spitalelor județene, duce la inechitatea actului educațional, motiv pentru care, părinții se pot adresa inclusiv Instanței de judecată pentru încălcarea dreptului la educație a copiilor lor, acest criteriu nefiind unul obiectiv și relevant. În opinia mea este un abuz. Ce legătură are patul de la spital cu actul educațional? 

Totodată, directorii școlilor sunt debusolați deoarece nu pot lua decizii după declarațiile oficialilor de la TV. Există diferențe și inadvertențe între comunicarea de la TV și transpunerea în Ordine, fapt ce îi pune în pe directori în ipostaza de a nu putea oferi informații părinților și mai debusolați de toate aceste măsuri haotice.

De doi ani, cadrele didactice au fost mai mult agenți DSP care s-au ocupat de crearea de circuite specifice, de reorganizarea sălilor, de verificarea testelor și a purtării măștilor, de evidența cazurilor, mai nou, și de număratul paturilor din spitale. 

Ceea ce mă face să afirm că actul educațional a fost sacrificat în favoarea actului sanitar și al regulilor covid. ”