Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Alina Gorghiu: „PNL este pregătit să îşi asume responsabilitatea de a oferi o nouă viziune de administrare a ţării”

Noua lideră a PNL, Alina Gorghiu, a făcut un bilanţ al anului politic 2014, pe care l-a postat recent pe pagina sa oficială de Facebook. Analiza sa cuprinde 5 puncte, în care îi aduce elogii preşedintelui Iohannis şi critică dur partidele de stânga. Iată ce are de spus noua şefă a PNL:
„1.Romania are pentru prima dată în istoria sa un preşedinte liberal. Acest lucru se datorează, în primul rând, românilor care au refuzat manipularea, corupţia şi aroganţa propuse drept politica de stat de către PSD.
2. Modelul de politician promovat de Preşedintele României deschide drumul unei profunde reforme politice.
3. Pentru prima oară după 1990, partidele de dreapta au decis să devină o singură voce. În timp ce dreapta se consolidează, stânga e în căutarea unei noi identităţi. Alegerile prezidenţiale au demonstrat că fostul PNL şi fostul PDL formează o echipă puternică şi unită care are capacitatea de a forma un mare partid, fără termen de expirare.
4. Deşi PSD are în continuare majoritate parlamentară, alegerile prezidenţiale au şi semnificaţia unui vot de respingere a guvernării PSD. PNL este pregătit să îşi asume responsabilitatea de a oferi o nouă viziune de administrare a ţării, în acord cu agenda publică reală, fără a face compromisuri nesănătoase. E important să învăţăm nu doar din eşecuri, ci şi din victorii. Mesajul electoratului este simplu: ţara este a cetăţenilor, nu a politicienilor.
5. Modestia, decenţa şi munca trebuie să ne ghideze în activitatea politică, nu doar în 2015, ci pe termen nelimitat. Suntem obligaţi, uitându-ne la anul acesta, să ne fixăm un obiectiv serios, mai sus, altul decât asigurarea supravieţuirii zilnice. Aşa văd eu lucrurile, pe scurt, la acest final de an complicat. Spun pe scurt, dar mi-e teamă ca postările mele sunt din ce în ce mai lungi” – a scris Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.