Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ALDE VÂLCEA: Călin Popescu Tariceanu a atras atenţia asupra posibilităţii derapajului funcţional al DNA

Trimiterea în judecată a preşedintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu de către DNA pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului în plină campanie electorală pentru alegerile locale în dosarul în care sunt anchetaţi şi prinţul Paul de România şi Remus Truică, a iscat numeroase reacţii, în special din mediul politic.

O reacţie a venit şi din partea organizaţiei ALDE de la Vâlcea, catalogată de Tăriceanu printre primele organizaţii din ţară. Liberal-democraţii vâlceni consideră că inculparea lui Tăriceanu are legătură cu discursul acestuia anti-DNA.

„România postdecembristă a fost şi rămâne o ţară a contrastelor. Iniţial, prin anii ‘90 nu ne-am vândut tara, ci am preferat să o dăm gratis băieţilor deştepţi din eşaloanele doi şi trei ale PCR sau din eşaloanele defunctei Securităţi. La începutul anilor 2000 am vrut în U.E. dar nu ordonat, aşa cum stătea bine unei ţări educate, ci de-a valma, realizând astfel , cu vreo două mii de ani întârziere efectul de “pendul” al ocupării Daciei de către romani, plus năvălirile popoarelor migratoare.

După aceea ne-am dat seama, ajutaţi cei drept şi de cancelariile occidentale,plus Departamentul de Stat american, că suntem cam sufocaţi de fenomenul corupţiei, mai ales de corupţia gulerelor albe. Şi pentru a nimicii acest fenomen ne-am apucat să investigăm fenomenul cunoscut sub denumirea de “Marea Corupţie”. Problema care s-a născut în urma acţiuni este dacă organismele statului însărcinate cu anchetarea faptelor de corupţie, DNA în principal, respecta drepturile individuale ale cetăţenilor romani, statuate în constituţie, sau sub masca activităţii de investigare şi de trimitere în judecată încep să apară germenii unei conduceri totalitare.

Este drept, ca şi intervenţiile venite de la “Palatul Cotroceni” de la ultimii doi ocupanţi ai fotoliului preşedinţial au adâncit ideea, ca DNA tinde să devină un instrument mai mult politic decât juridic, în lupta cu “hidra” corupţiei.

Unul din cei mai consecvenţi politicieni în apărarea drepturilor individuale ale cetăţeanului, în fata abuzului de putere exercitat de organele statutului a fost şi rămâne d-l Călin Popescu Tăriceanu, Preşedinte al Senatului României şi Copreşedinte al ALDE. Ca un adevărat bărbat de stat, d-l Călin Popescu Tăriceanu a atras atenţia asupra posibilităţii derapajului funcţional al DNĂ, înspre satisfacerea unor “ţinte”politice urmărite de o parte a clasei politice romaneşti

Şi cum un proverb românesc spune” Că orice faptă bună nu rămâne nepedepsită”, astăzi am aflat că şi d-l Călin Popescu Tăriceanu este “obiectul” unui dosar penal, instrumentat de DNĂ, pentru acuzaţia de mărturie mincinoasă. În fapt, d-l Calin Popescu Tăriceanu este un suspect de rang II, într-un dosar de retrocedare a unor terenuri. Interesant este faptul că în termen de o lună de la depoziţia făcută de d-l Călin Popescu Tăriceanu, ca martor în dosarul instrumentat de DNĂ, lună în care Preşedintele Senatului României şi Copreşedinte ALDE a fost extrem de virulent în susţinerea drepturilor individuale ale cetăţeanului, drepturi garantate de constituţie, DNA a reuşit să stabilească că domnia sa a depus mărturie mincinoasă.

Fără să contestăm independenta actului de justiţie şi declarând că ALDE susţine o justiţie liberă bazată pe respectarea drepturilor cetăţenilor, nu putem să nu ne întrebam, cum s-a reuşit inculparea Copreşedintelui ALDE d-l Călin Popescu Tăriceanu chiar în mijlocul campaniei electorale pentru alegerile locale, în momentul în care formaţiunea politică pe care acesta o conduce este angrenata în alegeri. Am învăţat în cei 26 de ani de politica postdecembristă, ca în România nimic nu se întâmplă fără ca cineva să tragă foloase. În cazul d-lui Călin Popescu Tăriceanu, liderul de necontestat al opoziţiei parlamentare cine are un interes să-l stopeze din efortul de a apăra valorile unei democraţii autentice? Răspunsul la această întrebare retorică îl poate obţine fiecare roman de la propria conştiinţă”, se arată într-un comunicat al ALDE Vâlcea.