Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ADIO alegeri PARŢIALE la Vâlcea!

Până în anul 2016, atât la Primăria Râmnicu Vâlcea, cât şi la Consiliul Judeţean Vâlcea vom avea conduceri interimare. Ion Gigi Matei şi Gheorghe Păsat rămân la conducerea Primăriei, respectiv a CJ Vâlcea.
Ana Maria Pătru, preşedinta Autorităţii Electorale Permanente, a declarat pentru Adevărul că organizarea alegerilor parţiale acolo unde este cazul în ţară nu mai este posibilă până în vara anului 2016. Ana Maria Pătru a precizat că fiecare scrutin local ar fi trebuit organizat mai devreme de luna iunie deoarece legea interzice alegerile parţiale cu mai puţin de un an înaintea celor la termen. „În cazul alegerilor locale parţiale, data de 7 iunie 2015 este ultima dată posibilă pentru organizarea şi desfăşurarea acestora, iar proiectele de hotărâri ale Guvernului ar fi trebuit adoptate astfel încât să intre în vigoare pe 4 mai 2015”, arată Ana Maria Pătru.
De asemenea, Ana Maria Pătru a mai adăugat că AEP a informat periodic atât ministerul de Interne, cât şi pe cel al Dezvoltării despre datele-limită până la care pot fi organizate alegerile parţiale respective. Cum guvernul nu a emis însă nicio hotărâre în acest sens, organizarea parţialelor a devenit imposibilă începând cu data de 4 mai.

BUICAN: PSD încalcă în continuare legea

Despre această situaţie, preşedintele interimar al CJ Vâlcea spune că deşi era un efort financiar organizarea alegerilor, ar fi fost un mare plus pentru democraţie. „Fiind direct implicat, sunt subiectiv şi nu aş vrea să mă hazardez în declaraţii. Cu toate acestea, consider că ar fi trebuit să se organizeze alegeri parţiale. Din punct de vedere al democraţiei, neorganizarea lor este un minus. Era bine ca la Consiliul Judeţean Vâlcea şi la Primărie să fie conduceri alese în mod direct de cetăţeni. Înţeleg acum că nu mai este timp pentru organizarea lor. În altă ordine de idei, noi suntem pregătiţi oricând pentru alegeri. Nu ne facem probleme, nici la judeţ, nici la primărie şi vom ieşi cu cele mai bune variante”, ne-a declarat preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Vâlcea, Gheorghe Păsat.
Mult mai acid a fost co-preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, care acuza PSD că refuză în continuare să respecte legea şi să organizeze alegerile parţiale. „Nu pot decât să constat că se încalcă în continuare legea. PSD-ului îi este frică se organizeze alegeri parţiale pentru că nu este pregătit şi nu are candidaţi care să câştige aceste alegeri. În ceea ce priveşte posibilitatea ca eu să candidez pentru şefia CJ Vâlcea vă spun că aş face-o dacă aş fi cel mai bine situat în sondaje. Ştiţi că la noi nu este suficient ca cineva să dorească să candideze, noi îi desemnăm doar pe cei care au şanse reale să câştige o competiţie electorală”, ne-a declarat Cristian Buican.