Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

A ALES Camera Deputaţilor! Cristian Buican a demisionat din Consiliul Judeţean Vâlcea

Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, și-a înaintat demisia din calitatea de consilier județean, dobândită după alegerile locale din data de 5 iunie 2016. Ținând cont că erau slabe șanse ca Buican să mai câștige președinția Consiliului Județean Vâlcea, acesta a optat să rămână în continuare deputat și secretar al Camerei Deputaților, unde salariul lui este unul apropiat președintelui României.

Decizia parlamentarului liberal de a renunţa la mandatul de consilier judeţean vine în urma mişcărilor şi negocierilor din ultima perioadă de pe scena politică vâlceană care dovedesc că judeţul Vâlcea e pe cale să intre pe mâna cercurilor de interese economico-financiare care din 1990 si până în anul 2015 au adus acest judeţ în pragul falimentului.

„Deputatul Cristian Buican îşi exprimă regretul că în politica vâlceană nu există oameni de onoare şi îşi exprimă dezamăgirea faţă de acei politicienii care îşi încalcă promisiunile făcute electoratului. Orice analiză obiectivă a familiilor politice din care fac parte partidele componente din Consiliul Judeţean şi în conformitate cu principiile asumate individual de fiecare dintre noii consilieri, ne arată că noul preşedinte al Consiliu Judeţean ar trebui să provină din dreapta spectrului politic şi în niciun caz din PSD, aşa cum probabil se va întâmpla în şedinţa de mâine.

De asemenea, preşedintele liberalilor vâlceni atrage atenţia public reprezentanţilor PSD şi celorlalte forţe politice ce au constituit o majoritate în cadrul Consiliului Judeţean, că au obligativitatea de a reprezenta cetăţenii care i-au votat şi nu interese economice, firme şi oameni care au căpuşat economia vâlceană şi care doresc să facă asta şi în continuare. Pe această cale, parlamentarul liberal are convingerea că instituţiile abilitate vor avea grijă ca la Consiliul Judeţean şi în instituţiile subordonate să fie respectată legea şi îi asigură pe toţi vâlcenii că va sancţiona public orice derapaj al noii majorităţi politice din cadrul Consiliului Judeţean.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, doreşte să îşi exprime regretul că nu a reuşit, împreună cu colegii săi, să convingă majoritatea oamenilor să voteze proiectul PNL de modernizare a judeţului Vâlcea şi îi asigură pe toţi cetăţenii că se va implica în continuare în promovarea şi adoptarea de măsuri pentru atragarea de investitori şi de creştere a nivelului de trai al vâlcenilor. De asemenea, deputatul Cristian Buican le trasmite tuturor membrilor PNL şi în special aleşilor locali că se va lupta în continuare pentru dezvoltarea acestui judeţ şi a localităţilor pe care le reprezintă, prin acţiuni şi demersuri la nivel central în vederea alocării de fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii vâlcene şi promovarea intereselor legitime ale acestui judeţ în Parlamentul României”, se arată într-un comunicat de presă.