Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

12 uselişti eligibili intră în lupta pentru Consiliul Local

ÎNŢELEGERI. PSD va avea în viitorul mandat 7 consilieri locali, în timp ce PNL doar 5 consilieri. Printre candidaţii trecuţi pe lista de consilieri locali ai PSD Rm. Vâlcea nu se mai regăsesc decât două nume din mandatul trecut, în timp ce la liberali apar şi cei trei consilieri locali din actualul mandat, Panduraşu, Vârlan şi Pruteanu.

Useliştii de la municipiu şi-au stabilit proporţia şi lista candidaturilor comune pentru Consiliul Local Municipal al Râmnicului. Desigur, în tot acest timp, în interiorul celor două partide au fost lupte dure pentru stabilirea listei de consilieri locali, liberalii şi social-democraţii duelându-se politic încercând să ignore, în funcţie de interesul propriu, paritatea impusă de protocolul USL.

Aşadar, se consideră eligibile primele 12 locuri, iar, astfel, PSD va avea în viitorul mandat 7 consilieri locali, în timp ce PNL doar 5 consilieri. Aşadar, liderul PSD Rm. Vâlcea, Gigi Matei, nu s-a resemnat până când nu a negociat la sânge posturile de consilieri locali, dar şi o funcţie de viceprimar. Potrivit înţelegerii, PSD va ocupa pe lista USL la municipiu locurile 1, 3, 4, 6, 8, 9 şi 11, în timp de candidaţii PNL vor ocupa poziţiile 2, 5, 7,10 şi 12. Lista USL este deschisă, aşa cum era de aşteptat, de preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Rm. Vâlcea, Gigi Matei, acesta susţinând că toate cartierele oraşului reşedinţă de judeţ vor avea un reprezentant pesedist în consiliu. Mai apoi, însă, lista de consilieri uselişti continuă cu Gheorghe Ioniţă (PNL), Gheorghe Mihăilescu (PSD), Valeriu Amza (PSD), Liviu Boban (PNL), Adina Dobrete (PSD), Eduard Vârlan (PNL), Vasile Cocoş (PSD), Ion Gherghinaru (PSD), Adrian Panduraşu (PNL), Marin Olteanu (PSD) şi Bogdan Pruteanu (PNL).

Printre candidaţii trecuţi pe lista de consilieri locali ai PSD Rm. Vâlcea nu se mai regăsesc decât două nume din mandatul trecut, în timp ce la liberali apar şi cei trei consilieri locali din actualul mandat, Panduraşu, Vârlan şi Pruteanu. Nu putem să remarcăm totuşi că printre pesedişti nu a mai fost trecută sindicalista Maria Costea, care l-a supărat rău pe şeful său de partid atunci când în cadrul şedinţelor de Consiliu Local a votat în favoarea pedeliştilor şi care nu se mai bucură nici de sprijinul colegului său sindicalist, Constantin Pârvu.

Frâncu, criticat de colegii de partid

De remarcat este faptul că preşedintele PNL Rm. Vâlcea, Emilian Frâncu, a fost criticat dur de colegii săi de partid, aceştia reproşându-i că a dat dovadă de slăbiciune în negocierile cu pesedistul Gigi Matei. Mai mult decât atât, liderul liberal şi-a atras antipatii şi pentru faptul că a pus pe primele locuri din listă oameni de-ai săi de încredere, care sunt dispuşi să-i şteargă pantofii la orice oră din zi şi din noapte.

CLAUDIA STANCIU