Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceană pe scurt

– săptămâna trecută, la Tribunalul Vâlcea s-a judecat un proces cu mai mulți inculpați, „titularul  fiind Dumitru Iordache, zis Piele  – pe Ceaușescu l-au omorât pentru că voia să ne îndoape cu salam cu soia… La Târgoviște l-au omorât, cu Elena de-a dreapta lui – zvonuri tot mai conturate afirmă că deputatul Sami Vâlcu are, deja, aranjamentul făcut ca să plece la PSD – de două săptămâni, directorul Ștefan Prală este tocat, zilnic, spunându-i-se că i se retrage sprijinul politic de la Hidroserv – chiul Antonescu, bichonul lui Patriciu, face iar tumbe – după ce a tras pe nas etnobotanice și a prins chef de vorbă, Mazăre(a) de Constanța a făcut o descoperire de senzație: cum că Ponta(nacul) are sânge în instalație  – consilierul județean pedelist, Bogdan Alma și, a ajuns pe fundul prăpastiei

Săptămâna trecută, la Tribunalul Vâlcea s-a judecat un proces cu mai mulți inculpați, „titularul  fiind Dumitru Iordache, zis Piele. La finalul șiedinței de judecată, judecătorul C.S. a hotărât următorul termen de judecată. Termen foarte scurt, fapt ce i-a radicalizat pe avocații inculpaților, care au reclamat că scurtul timp nu le creează posibilitatea construirii apărării, solicitând un termen rezonabil. „Ce să fac?  “ a anunțat judecătorul, „am primit un telefon ca să termin mai repede dosarul acesta . Surpriza a fost totală și, pentru câteva minute, sala a amuțit. Telefon, imixtiune din afară în actul de justiție, inamovibilitate? În ce țară ne aflăm? Acesta este un caz de recuzare. Despre acest lucru, trebuie sesizat CSM-ul. Trebuie făcută anchetă. Este o gafă foarte mare. Putea spune că apreciază că trebuie judecat cu celeritate, era dreptul lui. Nu poți să spui că ai primit un telefon. În momentul acela te descalifici. Trebuie să te ridici de pe scaun și să pleci. În mod normal, demisia judecătorului ar fi trebuit să fie uvertura anchetei ce trebuia să se facă, pentru reabilitarea instituției dreptății. Dar am uitat: suntem în România anului 2010 unde Puterea țării se află în mâinile judecătorilor și cu dreptatea e o poveste, ea n-a fost și nici nu este și dreptatea o să învie, când Vlad Å¢epeș o să vie ¦ Nimic nu se va face!

– Pe Ceaușescu l-au omorât pentru că voia sa ne îndoape cu salam cu soia… La Târgoviște l-au omorât, cu Elena de-a dreapta lui. Pe Băsescu l-ar omorî (că nici soia aia amărâtă nu ne-a mai lăsat prin farfurie), da ™ uite că nu se dă scos din palat. L-au căutat și cu Poliția, nu l-au găsit însă. Nu-i nimic, data viitoare vor merge cu Jandarmii. Ăia n-o să-i mai strige „Ie și afară, javră ordinară!”. O să intre în Cotroceni și o să-l ducă-n croazieră. Pe frunza ministerului Turismului, ca să vadă și el Târgoviștea. Cu Elena de-a dreapta lui… ¦ Ha, ha, ha!… Baliverna asta nesfârșită cu suspendarea președintelui a devenit singurul obiectiv al opoziției. Nu tu o inițiativă legislativă, nu o măsură de îmbunătățire a situației în care ne aflăm, doar „jos Băsescu . Atât. Și după asta? Liderii politici opozanți trebuiau să lase la o parte orgoliile mărunte, pentru că nu cu astfel de metode vor ajunge la putere. Pentru asta trebuie să se prezinte în fața noastră și să ne convingă că merită să dețină vremelnic putere. Drumul spre putere trece pe la noi și noi îi investim cu puterea pe ale și, puterea nu se găsește la taraba din colț și compară cine vrea un kil, două. Iar noi nu suntem sau nu mai suntem masă de manevră, coada de topor utilizată de cine dorește, când dorește și pentru ce scopuri dorește. Tindem să evoluăm mai rapid decât clasa politică, să dezvoltăm criterii de selecție mai ferme, să devenim noi în șine mai fermi în a bloca accesul la putere a unor persoane controversate. Și, cu timpul, îi vom învăța și pe politicieni cum e treaba cu democrația, libertățile și obligațiile fiecăruia ca cetățean simplu sau ca ales.

– Zvonuri tot mai conturate afirmă că deputatul Sami Vâlcu are, deja, aranjamentul făcut ca să plece la PSD. „Are și el punctele lui nevralnice, cu medicamentele. Dacă îi închizi robinetul, e mort. Și cum perspectiva la guvernare surâde PSD-ului, fuga-i ru șinoasă, dar e sănătoas㠝 “ ne-a declarat un apropiat politic al acestuia, informatorul nostru. Tot acesta ne-a mai declarat că, la nivelul conducătorilor democrat liberali vâlceni, se intenționează schimbarea majorității la Consiliul Județean, pentru ca lucrurile să se modifice, radical, în județ, în bine. Deja, o facțiune pedelistă, se spune, a realizat, la temă, o înțelegere cu liderul liberal Buican. În interiorul unui partid sunt cele mai grave și mai mârșave manevre, ni s-a mai spus. „Specialiștii  portocalii revoltați pe colaborarea cu actuala coaliție spun că, în Vâlcea, cine este acum aliatul PSD-ului la CJ ajunge pe locul trei.

– De două săptămâni, directorul Ștefan Prală este tocat, zilnic, spunându-i-se că i se retrage sprijinul politic de la Hidroserv. Romeo Rădulescu – primarul municipiului Rm. Vâlcea și liderul PDL Vâlcea – Dorel Jurcan „sunt cu picioarele pe el , în fiecare zi. Noul ministru al Economiei, Ion Ariton, a fost informat de situație și, evident că nu o să lase să fie îndepărtat din management un om care s-a dovedit corespunzător în funcția deținută.

– Chiul Antonescu, bichonul lui Patriciu, face iar tumbe. După dresura stăpânului Patriciu, bichonul face clovnerii de dreapta, desenând guverne în umbră și cai verzi pe pereți, iar apoi se trezește din adormire și strigă cât îl țin bojocii: Nu am avut, nu am și nu voi avea înțelegeri cu Dictatorul și mă leapăd de Satana . Cu fundu-n două luntri, adică și premier – din umbră și candidat la Președinție – din prenumbră, sacrificându-se de două ori pentru țară, titularul formelor fără fond se integrează, la lumină, în telenovela O floare și mai mulți găinari . Să dea Domnul să n-o facă și pe Adina să se arunce de la etaj. Ajunge cu prima! Dar, după cum se aude, Adina o să-l lase cu ochii în pernă… Vă invităm să nu credeți. E un scenariu adevărat de prost!

– După ce a tras pe nas etnobotanice și a prins chef de vorbă, Mazăre(a) de Constanța a făcut o descoperire de senzație: cum că Ponta(nacul) are sânge în instalație .  Băi, dar ce să aibă, acolo, oare? Apă, ciment, mălai, albuș de ou etc.? Și de unde șitii tu că are , că nu împarte cu tine perna, ci cu Daciana lui. Sau poate Ponta ¦ poate? Și ce-i asta, că nu e primul pedindosnic poponaut. Dacă avea sânge albastru, poate era o șitire, dar că un bărbat are sânge în instalație, e chiar hilar. Nu înțeleg de ce este așa de entuziasmat Mazăre, în afara cazului când ei sunt iubiți? Lui Ponta, desigur, nu-i lipsește sângele, are 5 l, ca fiecare dintre noi, dar de ceea ce duce el lipsă acută nu e sângele, ci cojones  (biluțele testicoliste). Asta nu recunoaște mazareascovici. Că nu are ouă. În schimb Băsescu are suficiente cojones , ca să le dea la mai toate maimuțele din menajeria lui Mazăre, lui Vântu și chiar dresorului.

– Consilierul județean pedelist, Bogdan Alma și, a ajuns pe fundul prăpastiei. Omul e dator și la maidanezii de pe stradă, după ce a eșuat în toate afacerile începute. În urmă cu vreo doi ani, democrat-liberalul era unul dintre cei mai prosperi tineri oameni de afaceri de prin politica autohtonă, iar gradul său de infatuare începuse să atingă cote îngrijorătoare. Numai că, banii făcuți fără prea mare efort și cu minimum de implicare sunt adesea, se spune, cei care se dus cel mai repede. Individul nu are nici calități de manager, acest lucru dovedindu-l și din postura de șief al ING, filiala Rm. Vâlcea, funcție în care a făcut tot felul de tâmpenii, nu neapărat din rea-voință ci, în special, datorate nepriceperii crase ce-l caracterizează. Din surse sigure am aflat că pedelistul e falit, iar acum, nici măcar indemnizația de consilier județean, singura sa sursă de venit de altfel, nu o mai primește, căci și ea se duce în contul uriașelor sale datorii.

Atacurile subversive lansate pe blogul său personal la adresa colegilor de partid sau a adversarilor politici constituie, de fapt, un mod disperat de a se face cunoscut opiniei publice. Din păcate pentru el, nu are cum, pentru că omul e anost, n-are viziune și mușcă pe la spate ca un lup înfometat.

Pataliputra